BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFeribottan kötü haber----

Feribottan kötü haber

Feribottan kötü haber
01 Ocak 2015 - 02:31 www.finansgundem.com

Pazar günü Adriyatik Denizi’nde yanan feribotta Havise Savaş’ın öldüğü, beraber seyahat ettiği Dr. Hakan Akkaya’nın kayıp olduğu öğrenildi

Yunanistan’dan İtalya’ya giderken Adriyatik Denizi’nde yanan Norman Atlantic feribotunda bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Hürriyet'teki habere göre İtalyan yetkililer, ölen kişinin yolcu listesinde de yer alan Havise Savaş (50) olduğunu açıkladı. Yetkililer, Savaş’ın yangın çıktığında panikle denize atladığını tahmin ediyor. Havise Savaş’la birlikte feribotta olan Dr. Hakan Akkaya’dan ise haber alınamıyor. Oyuncu Begüm Akkaya’nın da babası olan Hakan Akkaya’yla en son görüşenlerden biri olan yakın arkadaşı, M. Tahsin Özbek Hürriyet’e şu bilgileri verdi:

“Hakan’la 40 yıllık arkadaşız. Eşinden yıllar önce boşanmıştı. Havise de medikal işi yapıyordu. Gitmeden önce görüştük. Gezip görmeyi çok seviyordu. Önce Yunanistan’a sonra da feribotla İtalya’ya geçeceklerini anlattı. ‘Ne yapacaksın bu havada, soğukta’ dediğimde çok istediğini anlattı.”

Rakamlar hâlâ belirsiz

Yunan ve İtalyan makamları arasında, gemideki yolcu sayısı, kaç kişinin kurtarıldığı ve kaç kişinin kayıp olduğu konusunda anlaşmazlık hâlen giderilemedi. Kayıp sayısı 30-179 arasında değişiyor. Garajda yangın çıktığında bazı TIR şoförlerinin yasak olmasına rağmen  araçlarda uyuduğu ve bunun kayıp sayısını artırabileceği de ifade edildi.

‘Türkler kurtuldu’ demişlerdi

Daha önce İtalyan yetkililer, 478 yolcusu bulunan feribottaki 54 Türk vatandaşının tamamının kurtarıldığını ifade etmişti. Öte yandan, kaza sonrası bazı kayıp kişilerin kimlikleri konusunda karışıklıklar yaşanmıştı. Savaş’ın ölümüyle feribot kazasındaki can kaybı 11’e yükseldi.

İtalyan gemisi ilk  önce Türk’ü kurtardı

YAKLAŞIK 200 kazazedeyi kurtaran İtalyan donanma gemisi San Giorgio’ya alınan ilk kişinin bir Türk olduğu belirtildi. AP haber ajansına konuşan Dr. Domenico Spada adlı kazazede, gemiye alınan ilk kişinin yürüyecek durumda olmayan 55-60 yaşları arasındaki bir erkek ve Türk olduğunu, ikinci kişinin ise vücudunun yüzde 20’si yanmış bir kişi olduğunu anlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)