BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFenerliler bu seçimde oy kullanamayacak----

Fenerliler bu seçimde oy kullanamayacak

Fenerliler bu seçimde oy kullanamayacak
07 Mart 2013 - 10:33 www.finansgundem.com

İTO, büyük seçime hazırlanıyor… Peki, dünyanın en büyük ticaret odasının üyeleri nereye sığacak? Tabi ki stadyuma. Peki, hangi stat olacak?

İstanbullu tüccarların gözü, Mayıs sonu ya da Haziran’da yapılması planlanan İstanbul  Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde. Ancak bu seçimi ilginç kılan İTO’nun dünyanın en büyük ticaret odalarından biri olması kadar seçimlerin yapılacağı alan. Katılımın çok yüksek olacağı düşüncesiyle seçimin İstanbul’un dev statlarından birinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu arada İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın “Şimdi üyeler arasında şakayla ‘Fenerbahçeli üyeler Galatasaray’ın stadyumunda oy kullanmaya gelmeyebilir’ diye konuşuluyor”  sözleri ise seçimlerin adresinin TTArena olacağı yorumlarına yol açtı. Sadi Özdemir Hürriyet’teki haberinde “Statta İTO seçimi” diyerek, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın konuşmalarına yer verdi. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, “Biz seçimleri normalde şubat ayında Yeşilköy’deki fuar alanında yapardık. Ancak seçimler ertelenince fuarların en yoğun olduğu zamana denk geldi. Bu nedenle muhtemelen seçimleri bir stadyumda yapmak zorundayız. Şimdi üyeler arasında şakayla ‘Fenerbahçeli üyeler Galatasaray’ın stadyumunda oy kullanmaya gelmeyebilir’ diye konuşuluyor. Umarım bu şaka olarak kalır” dedi. Yalçıntaş süper ligde sezonun da bitmiş olacağını ve böylece seçimlerin maç takvimini aksatmayacağını belirterek, “Görüşmelerimiz sürüyor. Yer konusunda anlaşınca tarihi de açıklayacağız” diye konuştu. İTO seçim sürecinde önce Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimleri yapılacak. Yeni oluşmuş İTO meclisi, yeni İTO Yönetim Kurulu’nu ve Meclis Başkanını seçecek. Seçimlerde meslek komitelerinin başkanlar ve TOBB delegeleri de belirlenmiş olacak.
KESİNLİKLE YOKUM
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, dün “İTO’daki 8 yıllık başkanlık döneminin sonuna geldiğini ve bir kez daha başkanlığa aday olmayacağını” kesin bir dille açıkladı. Başkan Yalçıntaş, TOBB ve DEİK için başkanlığı düşünüp düşünmediğine dair soruları da şöyle yanıtladı: “Benim hiçbir kurumun başkanlığına adaylığım söz konusu değil. Ama bundan sonra kesinlikle yapmak istediğim bir şey var ki o da İTO Başkanlığım sırasında doktora eğitimimi tamamladım ve önümüzdeki dönemde bir üniversitede hocalık yapmak istiyorum.”
CEHD VE BAHT MESELESİ
Başkan Yalçıntaş, bu konudaki açıklamasında ‘bir büyüğünün’ kendisine nasihatini de hatırlattı ve şöyle devam etti: “Ben sivil toplum örgütlerinde çalışmaya ilk kez yıllar önce siyasetle başladım. Ve o adımı atmadan önce bir büyüğüme fikrini sormuştum. Bana ‘İlim cehd (çalışma) işidir, ticaret ve siyaset baht (şans-talih) işidir’ demişti. Şu anda aklımda olan bir yer ya da makam yok. Eğer arkadaşlarım beni mecliste görmek isterlerse önümüzdeki dönemde İTO meclis üyesi olarak hizmete devam ederim.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)