BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe'den tarihi açıklama!----

Fenerbahçe'den tarihi açıklama!

Fenerbahçe'den tarihi açıklama!
06 Nisan 2015 - 16:02 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, sarı lacivertli futbol takımına Trabzon'da yapılan silahlı saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenledi

İstanbul'a gitmek için Trabzon Havaalanı'na doğru giden Fenerbahçe otobüsüne Karadeniz Sahilyolu'nda silahlı saldırı düzenlenlenmişti. Saldırı sırasında otobüsün şoförü Ufuk Kıran, yaralanmıştı.

Fenerbahçe yönetimi, konuyla ilgili şu anda basın toplantısı düzenliyor.

Basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz iki gün evvel Türkiye için çok önemli günler yaşandı. Bu olaylardan dolayı öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Cemil Çiçek, bu olaya sahip çıktılar. Yalnız Fenerbahçe’ye yapılan bir olay değildir bu. Tamamen şoföre yönelik bir atış. Olayı bizzat yaşayanlardan biri de benim. Bu konularda en önemli kısımlardan biri, burada insanları öldürmeye kasttetme var.

"PLANLANMIŞ BİR OLAY"

Öndeki otobüs durduğu zaman aramızda 50 metre vardı. Yalnız bizim otobüs değil medya mensupları da can tehlikesi atlattı. Bu planlanmış yanlış bir hadise. İnşallah bu olayların aydınlatılması lazım.

"İSMAİL HOCA DA VURULABİLİRDİ"

Antenörümüz İsmail, şoförün arkasındaydı ve oradan sekse İsmail’de gitmiş olurdu. Beyaz bir otobüs Fenerbahçe otobüsü de değil, tam yokuş aşağı giderken kurşunlanıyor."

AYTÖRE: FENERBAHÇE'YE SUİKASTTİR

Mahmut Uslu'nun ardından konuşan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu eylem açık ne net ortadadır. 41 kişinin hayatına taammüden kastetmeye teşebbüstür. Bu eylem Fenerbahçe’ye düzenlemiş bir suikattir. 3 Temmuz’da hürriyetinden mahrum bırakılan Fenerbahçe’nin bugünde canına kast edilmiştir. Bu eylem bir Fenerbahçe-Trabzonspor çekişmesi ya da Fenerbahçe Trabzonspor odaklı bir eylem değil; ciddi bir terör eylemidir. Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak bu eylemi bir camiaya bir bölgeye ve kendi insanımız mal etmek gibi bir anlayışımız olmayacaktır. Bizim için sadece Fenerbahçeli futbolcuların taraftarların güvenliği değil, Galatasaraylı, Trabzonsporlu ve Beşiktaşlı camiaların güvenliği bizim için önemlidir.

"FAİLLER BULUNANA KADAR FUTBOL OYNAMAYACAĞIZ"

Hiçbir şampiyonluğun, hiçbir başarının bir Ufuk’un hayatından daha önemli olmadığını, bir Beşiktaşlı. bir Galatasaraylı, bir Trabzonsporlu oyuncunun hayatından önemli değildir. Bizim için bu şampiyonluğun veya bu liglerin çok önemi yok. Önemli olan can güvenliğinin sağlanması. Yaşanan olay, bizim açımızdan unutulmayacak bir olaydır. Bu olayda Fenerbahçe, hemen güvenlik birimlerinin zafiyeti gibi sığ ve çok kolay gerekçelere indirgemeyecek kadar devlet geleneklerine sahip bir kulüptür. Beklentimiz bu olayın ciddiyetle sonuçlandırılmasıdır. Biz olay aydınlana, bu olayın failleri bulunana kadar futbol oynama niyetinde değiliz.

“BUNU BİR CAMİAYA MAL ETME LÜKSÜMÜZ YOK”

Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Bu konuda irtibata geçeceğimzi kamu görevlileri, kulüpler de olacak. Ancak dün akşama kadra bazı konularda umutluyduk. Sürekli bu olayın Fenerbahçe-Trabzonspor çekişmesinden çıkarmaya çalıştık. Bunun bir camiaya bir bölgeye maletmek gibi bir lüksümüz yok, böyle bir düşünce içinde de olmayacağız. Bu terör eyleminin beslendiği bazı fay hatlarını da ortadan kaldırmamız lazım. Bu Fenerbahçe özelinde ciddi bir terör eylemidir. Amaçlanan her ne olursa olsun, bir toplumsal kutuplaşmanın Fenerbahçe hiçbir yerinde olmayacaktır. Hiçbir şekilde Fenerbahçe’yi, hatta Trabzonu camiaları böyle bir kutuplaşmanın parçası yapmamak için uğraşacağız. Bu fay hatlarını bu cana kast eden, belki seçim öncesi kaoslara sebebiyet vermek isteyen mevcut fay hatlarını ortadan kaldıracak önlemleri de almamız lazım. Uzun süredir Fenerbahçe’ye karşı yürütülen futbol faşizmini ortadan kaldırmak lazım.

“HER KARARA RAZIYIZ”

Siz ceza veremediğiniz kulüp başkanınıza her maçta yuhalanmasına, şike diye bağrılmasına izin verirseniz, bu kulübün oyuncularının peşlerine özel kameralar takarak halkın önüne atarsanız, eğer siz yenildiğiniz bir milli takım maçından sonra bütün kulüpler birleşip Aziz Yıldırım’ı şikayet ederseniz bu teröre yol verirsiniz. Fenerbahçe’yi hedef gösterirsiniz. Fenerbaheçe Spor Kulübü uzun bir süredir ciddi bir yargılama süreci yaşıyor. Çok açıkça bu tür eylemlerin beslendiği bir diğer kaynak budur. Peşinen söyleyelim ki, biz burada verilecek her karara razıyız. Bu yargılama aşamasından sportif ve yönetsel beslenenler olduğu gibi bu yargılamanın uzaması Türk sporuna zarar vermektedir. Karar ne olursa olsun bunu kabullenmeye hazırız. Kararın bir an evvel verilmesi, bu fay hatlarının kapatılması için en önemli adımlardan biri olacaktır.

“LİGLERİN ERTELENMESİNİN ANLAMI YOK”

Eğer bir güvenlik unsurunu yetkimizi kullanacaksak bu camiaların birbirine yabancılaşmamaları için kullanmalıyız. Birbirlerinden tecrit etmek için bu yetkilerimizi kullanmamız gerekiyor. Baba Hakkıların, Lefterlerin, Metin Oktayların yerien sponsorları para babalarını oymaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Toplumsal değerlerimizin yerine makro ekonomik değerleri koyduğumuzda bu tür terör eylemlerinde mağdur olmak kaçınılmaz oluyor bize. Bir kere daha söylüyorum, bizim için liglerin ertelenmesi, müsabakaların ötelenmesi ya da bu tür geçici tedbilerin bir anlamı yok. İnsanların can güvenliğinden, camiaların kutuplaşmasına engel olmaktan bahsediyoruz. Bizim hiçbir talebimiz yok. Biz liglerin oynanmasına bile ertık gerek kalmadığını, bu olay aydınlatılana kadar bu oyunu oynamayacağız.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)