BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe'de ilk başkan adayı----

Fenerbahçe'de ilk başkan adayı

Fenerbahçe'de ilk başkan adayı
08 Ekim 2013 - 12:52 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Kulübü'nün kongre üyesi Yamen Uzun, sarı-lacivertli kulübün olağanüstü seçimli kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Uzun, 26 Ekim'de çoğunluk sağlanamadığı taktirde 2 Kasım Cumartesi günü yapılacak kongrede başkanlığa aday olduğunu belirterek, projelerini anlattı.
Amacının Fenerbahçe'de barış ortamı sağlamak olduğunu vurgulayan Yamen Uzun, şöyle konuştu:
"Kongrede, pozitif değişim ve tüm kesimlerle barış sloganıyla aday olmaya karar verdim. 3 Temmuz'da başlayan ve hala devam eden Fenerbahçe üzerindeki algı, hem Fenerbahçe'nin hem de ülkemizin tadını tuzunu kaçırdı. 3 Temmuz'la ilgili yorum yapmaktan uzak durmak isterim, ama bu süreçte Fenerbahçe'nin kurban olarak seçilmesi ve Türk futbolunun Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılması sosyal ve siyasi mühendislik hatasıdır."
"Aziz Yıldırım'a teşekkür ederim"
Gelinen noktada Fenerbahçe'nin maddi ve psikolojik yaralar aldığını savunan Uzun, yeni bir yüze ihtiyaç olduğunu belirtti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a bugüne kadar kulüp için yaptıkları için teşekkür eden Yamen Uzun, "Şahsım adına Aziz Yıldırım'a ve bu süreçte Fenerbahçe'ye hizmet edenlere teşekkür ederim. Özellikle Aziz Yıldırım ile yöneticilerin bu süreçteki duruş ve azimlerine saygı duyuyorum. Bu duruş tarih sayfalarında yer alacak ve gerçekler gün ışığına çıktığında daha değerlenecek" diye konuştu.
Yıldırım'ın bu süreçten sonra tekrar başkan adayı olmasının kulübe zarar vereceğini ileri süren Uzun, "Henüz Yargıtay ve UEFA süreci tamamlanmamıştır. Verilecek kararlar belli değil. Hiç istemem ama olumsuz kararlar çıkması noktasında kongre üyelerini uyarmak isterim. Biz Aziz Yıldırım'a büyük Fenerbahçe'nin büyük başkanı olarak saygı göstermemiz lazım. Hizmet etmek isteyen arkadaşların da önünün açılması gerekir" ifadelerini kullandı.
"Siyasetten destek almıyorum"
Siyasetten destek alarak aday olmadığını vurgulayan Yamen Uzun, "Benim güvencem Fenerbahçe'nin sağduyulu genel kurul üyeleri. Hiçbir siyasi ve sivil toplum örtgütünden destek alarak aday olmuyorum. Fenerbahçe Başkanı hiçbir güçle atanamaz. Sadece genel kurulun isteğiyle göreve gelir" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'yi her kesimle barıştırmak için başkanlığa aday olduğunu kaydeden Uzun, şöyle devam etti:
"Fenerbahçe'yi her kesimle barıştıracak, tribünleri birleştirecek, Fenerbahçe Üniversitesi'ni hayata geçirecek, sportif anlamda büyük başarılar yakalayacak, Fenerbahçe'yi dünyanın en önemli 5-10 kulübünden biri yapacak, Galatasaray ve diğer rakiplerimizi 5 yıl içinde arkamızda bırakacak, 3 Temmuz süreci sonrasında yıpratılmaya çalışılan marka değerini tekrar ortaya çıkaracak bir yönetime ihtiyaç var. Ben bu saydığım nedenler için kendimi yeterli ve iddialı görüyorrum. Bu yüzden adayım."
"Bundan sonra çıkacak adaylar bana rakip olacak"
Kongre öncesi ilk resmi adayın kendisi olduğunu vurgulayan Uzun, yönetimde kulübe çok fazla para verecek isimlerin yer almasına gerek olmadığını söyleyerek, "İlk resmi aday benim. Dolayısıyla ben kimseye karşı aday olmadım. Bundan sonra adaylığını açıklayacaklar bana karşı rakip olacak. Geldiğimiz nokta itibariyle Yıldırım'ın tekrar aday olması Fenerbahçe'ye zarar verir" ifadelerini kullandı. Henüz yönetim listesini belirlemediğini ve listesindeki en önemli ismin kendisi olduğunu belirten Uzun, eski başkanların fikirlerini de henüz almadığını kaydetti.
Uzun, son olarak Aziz Yıldırım ile ilgili, "Yıldırım icraatçı bir başkan. Barış konusunda yeterli performansı gösterdiğini düşünmüyorum. Daha sevecen ve barış dolu olması gerektiğini düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)