BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe Shakhtar Donetsk maçının ilk 11'leri----

Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçının ilk 11'leri

Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçının ilk 11'leri
05 Ağustos 2015 - 13:06 www.finansgundem.com

İşte Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçındaki muhtemel ilk 11'leri. Van Persie oynayacak mı?

Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile kendi sahasında oynayacağı maçın ilk 11'leri açıklandı.
Fenerbahçe ve Shakhtar Donetsk takımlarının ilk 11'leri şöyle:

Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Alves, Caner, Nani, M.Topal, Josef, Diego, Fernandao, Sow.

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Shevchuk, Ordets, Srna, Rakitskiy, Stepanenko, Fred, Marlos, Alex Teixeira, Gladkiy, Taison.

Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe arasında oynanacak rövanş maçı TSİ 21.45'te başlayacak.

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçının son çalışmasını dün akşam Lviv Arena’da yaptı. Teknik Direktör Vitor Pereira ilk 15 dakikası basına açık olan idmanda karşılaşmanın taktiği üzerinde durdu.
 
Sol alt adalesindeki sakatlık yüzünden ilk maçta 65 dakika sahada kalan ve karşılaşmanın ardından sürekli takımdan ayrı çalışan Mehmet Topal da Ukrayna kafilesinde yer aldı. Ancak Pereira’nın maç saatine kadar sakatlığı geçse de antrenman eksiği bulunan Mehmet’in yerine orta sahada Raul Meireles’e forma vereceği öğrenildi.
 
Rövanş maçında forma giyme şansı olan Mehmet Topal’ı kadroya alan Pereira, Shakhtar Donetsk teknik heyetinin kafasını karıştırdı. Portekizli hoca benzer bir taktiği ilk maçta da yapmış ve Gökhan Gönül’ün sakatlığı maç saatine kadar herkesten gizlenmişti.
 
Fenerbahçe’de ilk karşılaşmadan farklı olarak kadroda diğer bir değişiklik ise sağ kanatta yaşanacak. Geçen sezondan kalan cezası yüzünden İstanbul’da forma giyemeyen Şener Özbayraklı bugün ilk 11’de sahaya çıkacak.
 
Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz’un sakatlıkları, Şener’in cezası yüzünden Kadıköy’de sağ bekte görev yapan Hasan Ali ise bu kez yedek soyunacak.
 
Sarı-lacivertli takımın hücum hattında Moussa Sow ve Fernandao yer alacak. Robin van Persie’nin ise yine yedek soyunması bekleniyor.
 
Vitor Pereira’nın ilk 11’de düşünmediği Mehmet Topal dün akşam takımla birlikte çalıştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında yarın Shakhtar Donetsk'le oynayacakları maçta sahaya cesur bir takım olarak çıkacaklarını söyledi.
Lviv Arena'da düzenlenen basın toplantısına futbolcu Caner Erkin'le katılan Pereira, rövanş maçının zor geçeceğini belirtti.
Portekizli teknik adam, "Çok mutlu gözüküyorsunuz. Yarın akşam kaybederseniz mutsuz olacaksınız. Ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine neşeli bir şekilde şu cevabı verdi:
"Hayat devam ediyor. Sağlıklıyım. Mutlu olmak için sebeplerim var. Bizi, benim sevdiğim gibi büyük bir maç bekliyor. Bu yüzden mutlu olmak için fazlasıyla sebeplerim var. Son düdük çalana kadar da üzülecek bir şeyimin olduğunu düşünmüyorum. Maçı son ana kadar yaşarım ve üzülmem. Maç sonu için bildiğim bir tek şey var, o da çalışmaya devam edeceğimiz. Kendime olan güvenimi ve oyunculara olan inancımı sürdüreceğim. Futbolda bazı sonuçlar alırsınız. Hayat sonuçlardan ibaret değildir. Rövanşta cesaretli, kişilikli ve kazanmak isteyen bir takım istiyorum. Bu şekilde sahaya çıkacağız." 

"Fred'le ilgilenmiyorum"
Doping testi pozitif çıkan Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı futbolcusu Fred'le ilgili fazla yorum yapmak istemediğini aktaran Pereira, şu ifadeleri kullandı:
"Ben bir teknik direktörüm. Antrenmanı, maçı bilirim. Fred konusu bizim işimiz değil. Fred'li veya Fred'siz, biz Shakhtar Donetsk'e hazırlandık. Zor bir takımla oynayacağız. 13 yıldır birlikte olan ve aynı sistemle oynayan bir takım. Biz ise 4 haftadır birlikteyiz. Bu takımın bir projesi var. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çok güçlü bir takım olacağız. Zorlu bir maç olacak. İyi hazırlandık. Geçen maçta yaptığımız hataları düzelttik. Yaptığımız işe güveniyoruz. Turu kimin geçeceğini göreceğiz."

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe maçı öncesi, "Birbirleriyle eşleşmek istemeyen iki takımın mücadelesi olacak. Fenerbahçe her zamankinden daha güçlü" dedi.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?
Fenerbahçe, maçta alacağı her türlü galibiyet ve gollü beraberlikte (1-1, 2-2, 3-3 vb.) tur atlayan taraf olacak. Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in tur atlaması için mutlaka kazanması gerekiyor.
Rövanş maçının da 0-0 sona ermesi durumunda ilk olarak 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak. Uzatma dakikalarında da eşitliğin bozulmaması durumunda tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek. 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)