BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe: 2 - 0 :Göztepe----

Fenerbahçe: 2 - 0 :Göztepe

Fenerbahçe: 2 - 0 :Göztepe
01 Şubat 2019 - 22:58 www.finansgundem.com

Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe, Göztepe'yi 2-0'lık skorla mağlup etti ve bu sezon ligde ilk kez üst üste iki maç kazandı

Spor Toto Süper Lig'de 20. haftasında açılış maçında Fenerbahçe evinde Göztepe'yi 2-0 yendi. Bu sezon ilk kez üst üste iki maçını kazanan sarı-lacivertliler, puanını 23'e yükseltirken maç fazlasıyla 12. sıraya yükseldi. Haftayı 22 puanla kapayan Göztepe ise ligde oynadığı son üç maçta da mağlup oldu. Göztepe'de Jerome, 50. dakikada direkt kırmızı kart görürken Fenerbahçe'de yeni transfer Tolgay Arslan ilk kez forma giydi; diğer bir yeni transfer Victor Moses ilk kez gol attı. 

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe maça hızlı başladı. İlk düdüğün hemen ardından tempo yükselirken sarı-lacivertliler 7. dakikada 1-0 öne geçti: Mehmet Topal'ın ara pasıyla sağdan savunma arkasına sarkan Isla, ceza sahası içine yerden ortaladı. Penaltı noktası civarında müsait durumda bulunan Soldado'nun yerden vuruşunda Ayew'in dokunduğu top filelerle buluştu: 1-0.

BU KEZ DİREK

İlk golün ardından da ataklarını kesmeyen sarı-lacivertliler, 10. dakikada gole çok yaklaştı: Mehmet Ekici, uzun pasında topu ceza sahası içi sol çaprazda bulunan İsmail Köybaşı ile buluşturdu. Bu oyuncunun gelişine şutunda meşin yuvarlak altıpas üzerinde Ayew'in önünde düştü. Ayew'in kafa vuruşunda kaleci Beto'nun çıkardığı topun takibini yapan Ayew'in yeniden şutunda bu sefer savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

Fenerbahçe 11. dakikada Soldado ile bir gol buldu ancak bu gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

FENERBAHÇE YİNE DİREĞE TAKILDI

13. dakikada orta sahada topu kapan Ayew'in savunma arkasına pasına hareketlenen ve kaleciyle karşı karşıya kalan Soldado'nun sert şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

SERDAR, VOLKAN'I GEÇEMEDİ

38. dakikada ceza yayı civarından kazanılan frikikte Serdar Gürler'in direkt kaleye vuruşunda kaleci Volkan Demirel topu son anda kontrol etti.

YİNE VOLKAN

42. dakikada Serdar Gürler'in hücum yönünün sağından kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktasında topa iyi yükselen Titi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

45+1. dakikada Castro'nun yarı sahanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta altıpasın sağında arka direkte iyi yükselen Alpaslan Öztürk'ün kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

JEROME DİREKT KIRMIZI KART GÖRDÜ

İkinci yarının başında top Göztepe'nin kontrolündeyken sarı-kırmızılılar 10 kişi kaldı: 50. dakikada oldukça sert bir şekilde Sadık Çiftpınar'ın baldırına basan Jerome, direkt kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Tolgay Arslan ilk maçına çıktı! 64. dakikada Yassine Benzia'nın yerine oyubna dahil olurken Andre Ayew de yerini Victor Moses'a bıraktı.

Mehmet Topal 65. dakikada Borges'le girdiği ikili mücadele sonrasında sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Milli futbolcu sarı-lacivertlilerin Kayserispor deplasmanında sahada olamayacak.

SADIK DEVAM EDEMEDİ

50. dakikada Jerome'un müdahalesi sonrasında yerde kalan ve bir süre kendini deneyen Sadık Çiftpınar, oyuna devam edemedi ve 70. dakikada yerini Jailson'a bıraktı.

VICTOR MOSES SİFTAHI YAPTI

Fenerbahçe 73. dakikada farkı ikiye çıkardı: Victor Moses, Jailson ile paslaştı ve tek vuruşla Fenerbahçe forması ile ikinci maçında ilk golünü kaydetti.

Göztepe,90+1'inci dakikada Yasin Öztekin ile Isla'nın pozisyonunda penaltı bekledi ancak Suat Arslanboğa, VAR ile irtibat kurduktan sonra oyunu devam ettirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve sarı-lacivertliler sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı. Fenerbahçe ligin 21. haftasında Kayserispor'a konuk olacak. Göztepe ise Alanyaspor'u ağırlayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)