BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFelaketler kapıda! Böylesi görülmedi----

Felaketler kapıda! Böylesi görülmedi

Felaketler kapıda! Böylesi görülmedi
26 Nisan 2016 - 08:47 www.finansgundem.com

Yapılan bir araştırmaya göre, 2050 yılından itibaren Avrupa'yı daha önce görülmemiş düzeyde tehlikeli doğa olayları bekliyor

'İklim Değişiklikleri' dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, Avrupa önümüzdeki yüzyılda daha önce görülmemiş derecede tehlikeli doğa olaylarına sahne olacak. Independent'in haberine göre, doğa olayları özellikle Avrupa'nnın güneybatı bölgesinde artış gösterecek. Araştırmacılar, normalde 100 yılda bir görülecek felaketlerin 2050'den itibaren her sene gerçekleşebileceğini söylüyor.

Her yıl kıtanın belli bölümleri; şiddetli yangınlar, nehirlerde taşma ve fırtınalarla karşı karşıya kalacak. Araştırmacılar yaklaşan tehlikenin tarihin en yüksek seviyesine ulaşacağını belirtiyor.

100 YILDA BİRKEN 6 AYDA BİR OLACAK

Araştırmadan çıkan sonuca göre; Akdeniz kıyılarını aşırı kuraklık, sel ya da sıcak hava dalgaları vurabilir. Bu doğa olayları daha önce olmadığı kadar ölümcül sonuçlara sebep olabilir.

Örneğin İspanya'da 2080 yılından itibaren, iklim değişikliğine bağlı olarak normalde 100 yılda bir olabilecek felaketlerin 6 ayda bir olması bekleniyor.

Derginin başyazarı ve Avrupa Komisyonu Çevre ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü'nde çalışan Giovanni Forzieri, "Bu araştırma hükümetler ve kurumların çözüm ve strateji hazırlaması için bir uyarı olmalı" dedi.

Aralık 2015'te Paris'te üzerinde uzlaşıya varılan İklim Değişikliği Anlaşması, 175 ülke tarafından imzalanmıştı.

Paris Anlaşması, şu ana kadar iklim konusunda imzalanmış en kapsayıcı anlaşma. Anlaşma ile küresel ortalama sıcaklık artış limitinin yüzyılın sonuna kadar 1,5 ila 2 derece arasında sınırlandırılması hedefleniyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)