BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed/Mester: Fed kademeli faiz artırımına devam edecek----

Fed/Mester: Fed kademeli faiz artırımına devam edecek

Fed/Mester: Fed kademeli faiz artırımına devam edecek
06 Nisan 2016 - 20:47 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in kademeli faiz artırma kararını koruyacağını söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in kademeli faiz artırma kararını koruyacağını söylerken, küresel büyüme ve güçlü doların, ABD ekonomisini hala etkileyen etkenler arasında olduğunu belirtti.

Loretta Mester Cleveland'taki konuşma metninde, 1 Nisan'da yaptığı konuşmanın benzeri olarak, "Erken faiz artırımının riskleri olduğu gibi, uzun süre beklemenin de riskleri var." dedi ve Faiz artırımının ertelemenin ileride oranları sert değiştirmenin gerekli olması durumunda, volatilitenin artabileceğini vurguladı.

Cleveland Fed Başkanı, Aralık ayındaki uzun vadeli kişisel tahminlerini 25 baz puan düşürerek, işsizlik oranını yüzde 5 ve fed fon oranlarını yüzde 3.25 olarak gördü. Ayrıca, yılın ilk zamanlarındaki finansal piyasaların durumuna rağmen, ABD ekonomisine ait temel göstergelerin sağlam durduğunu işaret etti. Finansal durumların Aralık'takinden biraz daha kısıtlayı olduğunu söyleyen Cleveland Fed Başkanı, istikrarın birazının geri döndüğünü belirtti.

Loretta Mester, 2016 ekonomik büyüme tahminini yüzde 2.25- 2.5 arasında açılarken, iş açığının artmasını ve işsizlik oranının düşmesini beklediğini ifade etti.

Enflasyon oranlarının birkaç yıl içinde kademeli olarak yüzde 2 seviyesine geri döneceğini düşündüğünü belirten Mester, ayrıca doların güçlü kalmaya devam edeceğini çünkü ABD'deki gerçek büyümenin dışarıya da yansıması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)