BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed’in varlık azaltımı konusunda yeni tarih----

Fed’in varlık azaltımı konusunda yeni tarih

Fed’in varlık azaltımı konusunda yeni tarih
13 Ekim 2021 - 22:22 www.finansgundem.com

FOMC: Fed üyeleri varlık alımlarının azaltılmasının gelecek yıl ortasına kadar azaltılması planlarını gözden geçirdiler

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 21-22 Eylül toplantının tutanakları bugün yayınlandı. Tutanaklar, Fed üyelerinin geçtiğimiz ay yapılan toplantıda tahvil alım programının Kasım ayında azaltılmaya başlanmasına ve alımların gelecek yılın ortasında sona erdirilmesi olasılığına yönelik planları gözden geçirdiklerini gösterdi.

21-22 Eylül toplantı tutanakları FOMC üyelerinin yüksek enflasyon ve güçlü talebin gelecek yıl daha sıkı para politikasının gerektirebileceği ortamda, aylık 120 milyar dolar büyüklüğündeki Hazine kağıdı ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarının nasıl azaltılmaya başlanacağı konusunda gücü bir konsensüs içinde olduklarını ortaya koydu.

FOMC tutanaklarında, "Katılımcılar, ekonomik toparlanmanın genel olarak rayında olduğunu, kademeli bir varlık azatlımı sürecinin gelecek yılın ortasında tamamlanmasının büyük olasılıkla uygun olacağını değerlendirdiler" ifadelerine yer verilirken, varlık azaltılması konusunda bir kararın gelecek toplantıda verilmesi halinde, aylık alımlarda azaltım sürecinin Kasım veya Aralık ayı ortasında başlayabileceğini vurguladılar.

Tutanaklarda ayrıca, "Katılımcılar, varlık alımlarında azaltma başlamakla ilgili olan "önemli oranda ilerleme" standardının Komite'nin federal fon faiz oranları konusundaki sözlü ilerlemesindeki kriterden çok farklı olduğunu yinelediler. Komite, federal fon faizleri için hedef aralığın artırılmaya başlanmasından önce farklı ve daha zorlu testlerin oluşturulacağı vurguladı" ifadeleri de yer aldı.

FOMC'de bazı katılımcılar enflasyonun 2022'de yüksek kalmaya devam edeceğini, risklerin yukarı yönlü olduğunu belirtirlerken, enflasyonda yukarı yönlü risklerin beklenenden daha uzun süre devam edebileceğine, özelliklede iş gücü ve diğer arz yetersizliklerinin hali hazırda öngörülenden daha uzun süreli olacaklarının kanıtlanması halinde bunun olabileceğini söylediler.

Fed'in Banka Denetleme Komitesi'nde Quarles dönemi bitti

 

Altında Fed beklentisi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MB Başkanı Kavcıoğlu'yla görüştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI13 Ekim 2021 23:07

    dünya fedi konuşuyor keşke bizim merkezde etkili olsada paramız itibarlı olsaydı neyse yakında bol sıfırlı paralara dönüşümüz geç kalmaz gibi alıştık nasıl olsa sıfır atar sıfır ekleriz.