BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in toplantı tutanakları yayımlandı----

Fed'in toplantı tutanakları yayımlandı

Fed'in toplantı tutanakları yayımlandı
17 Ağustos 2022 - 21:03 www.finansgundem.com

Fed son toplantısına ait yayımladığı tutanaklarda, enflasyonun düştüğüne dair hiçbir kanıt olmadığı ve enflasyon "önemli ölçüde" düşene kadar faiz artırımına devam edileceği belirtildi

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz 26-27 Temmuz toplantı tutanaklarını yayımladı. Katılımcılar, enflasyonun düşmesinin beklenenden daha uzun sürebileceğini ve talepteki yavaşlamanın "enflasyon baskılarını azaltmada önemli bir rol oynayacağını" vurguladı.

Tutanaklarda faiz artırım hızının gelecekteki verilere bağlı olacağını, ancak enflasyonun yavaşlamakta olduğuna dair kanıt bulunmadığını ortaya koydu.

Tutanaklar, bazı Fed üyelerinin enflasyonun kontrol altına alınması için faizlerin "bir süre için, yeterli şekilde sınırlayıcı bir seviyede" kalması gerektiğini ifade ettiklerini de gösterdi.

Katılımcılar, enflasyonun ortadan kaybolmasının öngörülenden daha uzun zaman alacağını belirtirken, toplam talepte merkez bankası tarafından oluşturulan yavaşmalamının "enflasyon baskılarını azaltmakta önemli bir rol" oynayacağını vurguladılar.

FOMC tutanakları Fed yetkililerinin 20-21 Eylül toplantısında 50 veya 75 baz puan mı Faiz artırılacağı konusunda niyetlerine ilişkin açık bir görünüm ortaya koymadı, ancak kararı enflasyon ve ekonominin davranışlarının yönlendireceğini gösterdi.

FED Eylül'de herkesi yanıltabilir

 

FED’in enflasyonla savaşı henüz bitmedi

 

Charles Evans: Fed gelecek yıl faiz oranını %4'e yükseltebilir

 

Fed'den faiz artırım beklentisi değişti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)