BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in toplantı tutanakları yayımlandı----

Fed'in toplantı tutanakları yayımlandı

Fed'in toplantı tutanakları yayımlandı
21 Ağustos 2019 - 21:53 www.finansgundem.com

Fed'in temmuz ayındaki toplantı tutanaklarında "Katılımcıların çoğu bu toplantıda, son aylardaki ekonomik görünümün gelişimine yanıt olarak para politikası duruşunun tekrar ayarlanması çerçevesinde 25 baz puan indirim önerdiler" ifadeleri yer aldı

30-31 Temmuz'da yapılan FOMC toplantısının tutanakları yayımlandı. Tutanaklara göre Fed yetkilileri, geçtiğimiz ay yaptıkları Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında aldıkları faiz indirimi kararını, para politikasında daha agresif bir gevşeme döngüsünün başlangıcından çok, politanını "tekrar ayarlanması" olarak gördüklerini ifade ettiler. Fed üyeri bu toplantıda, gelecekteki adımların nasıl olacağı konusunda konuşmakta isteksiz davrandılar.

Tutanaklarda, yetkililerin Trump yönetiminin ticaret politikasının yarattığı belirsizliğin yakın zamanda ortadan kalkmayacağına inandıklarını ortaya koydu. Yetkililer, ticaret politikasında belirsizliğin ABD'nin ekonomik görünümü için "ısracı ters rüzğar" oluşturduğunu ifade ettiler.

Bunun sonucu olarak, Fed yetkilileri önümüzdeki aylarda faizleri düşürmek konusunda nasıl hareket edebilecekleri konusunda çok fazla şey telaffuz etmediler, ancak esnek olmak gerektiğini vurguladılar. Tutanaklarda, "Katılımcıların çoğu bu toplantıda, son aylardaki ekonomik görünümün gelişimine yanıt olarak para politikası duruşunun tekrar ayarlanması çerçevesinde 25 baz puan indirim önerdiler" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)