BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFED'in toparlanmaya dair endişeleri artıyor----

FED'in toparlanmaya dair endişeleri artıyor

FED'in toparlanmaya dair endişeleri artıyor
21 Haziran 2020 - 13:34 www.finansgundem.com

FED yetkililerinin ekonomik toparlanmaya dair karamsarlığı artıyor

2 FED yetkilisi geçen haftaki konuşmalarında koronavirüs pandemisi sonrası ekonomik toparlanma konusunda endişelerini dile getirirken virüs kontrol altına alınmazsa işsizlik oranının daha da artacağı uyarısı yaptı.

ABD Merkez Bankası bu ayki toplantısında faizleri değiştirmezken virüs pandemisi nedeniyle ekonominin tamamen toparlanmasının yıllar süreceğini vurgulamıştı. Ancak beklentiden iyi gelen ekonomik veriler, tahminlerden daha düşük gelen işsizlik rakamları ve Mayıs ayı perakende sarışlar verileri ekonominin hızlıca toparlandığına dair umutları artırdı.

FED yetkilileri ise bu görüşte değil...Boston FED Başkanı Eric Rosengren ekonominin yeniden açılmasıyla vaka artışının karantina süresini daha da uzatacağını, bunun da tüketim ve yatırımın azalması, işsizliğin yükselmesi anlamına geleceğini belirtti.

Minneapolis FED Başkanı Neel Kashkari de CBS News'teki mülakatında ekonomide toparlanma sürecinin düşündüğünden daha uzun zaman sonra gerçekleşebileceğini söyledi. Kashkari işsizlik rakamlarında son pozitif trendin tersine dönebileceği konusunda da uyardı ve "benim baz senaryom muhtemelen bu sonbaharda virüste ikinci dalgayı yaşayacağımız yönünde. Eğer ikinci dalga olursa işsizlik de yeniden yükselecektir" ifadesini kullandı.

Geçen hafta Kongre'de sunum yapan Başkan Jerome Powell da toparlanma sürecinde dahi işsizlik oranının milyonlarca olacağını ifade etti.

Powell, Rosengren ve diğer FED yetkilileri daha fazla mali ve para politikası desteğinin gerekebileceğine vurgu yaptı.

FED bilançosu Şubat ayından bu yana ilk kez küçüldü

ABD'de Philadelphia FED İmalat Endeksi, haziranda toparlandı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)