BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED'in ters repo kullanım oranı rekor kırdı----

FED'in ters repo kullanım oranı rekor kırdı

FED'in ters repo kullanım oranı rekor kırdı
17 Haziran 2021 - 22:10 www.finansgundem.com

Fed'in ters repo ihalesinde kullanım oranı Çarşamba günü açıklanan faiz kararının ardından 755,8 milyar dolarla rekor kırdı.

Fed’in kısa vadeli faizleri kontrol etmek için kullandığı yüzde 0 faizli gecelik ters repo imkanına olan talep bir kez daha rekor kırdı.

Verilere göre söz konusu imkana 755,8 milyar dolar park etti.

Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü açıklanan faiz kararından yaptığı basın toplantısında bu imkana vurgu yapmıştı.

Faiz artışını tartışmak için erken diyen Powell, "Tahvil alımlarını azaltmadan önce iletişimi yapacağız. Hedeflerimizden oldukça uzağız. Ters repo, faizlerin arzu edilen seviyelerde kalmasına yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

Kısmen merkez bankasının varlık alımlarından ve sisteme rezerv girişlerinden kaynaklanan bu durumun Haziran ayı boyunca da devam etmesi bekleniyordu.

TD Securities Kıdemli ABD Faiz Stratejisti Gennadiy Goldberg, devlet destekli kurumların olağan ana para ve faiz ödemelerine işaret ederek, “Bu baskı devlet destekli kurumlardan sisteme para girişi ve çeyrek sonunun yaklaşmasıyla bu ay artmaya devam edecek” yorumunu yapmıştı.

FED açıklamalarının ardındaki büyük resim

 

Fed faizlerde değişikliğe gitmedi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)