BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in kararı belli oldu----

Fed'in kararı belli oldu

Fed'in kararı belli oldu
29 Nisan 2015 - 21:02 www.finansgundem.com

Piyasaların merakla beklediği Fed Para Politikası Kurulu toplantısı kararı açıklandı.

ABD Merkez Bankası Fed yetkilileri, ekonominin kısmen geçici faktörlerden dolayı yavaşladığını söylediler. ABD ekonomisindeki ani yavaşlama faizlerin Haziran'da artırılmayacağı yönündeki görüşleri güçlendirmişti.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nden (FOMC) bugün yapılan açıklamada "Ekonomik büyüme kış aylarında yavaşlayarak, kısmen geçici faktörleri yansıttı. İstihdam artış hızı yavaşladı ve işgücü kaynaklarının eksik kullanımı fazla değişiklik göstermedi" ifadeleri yer aldı.

FOMC faiz oranlarını sabit bıraktı.

Fed Mart ayında faiz artışı öncesinde sabırlı olacağı yönündeki taahhüdü kullanmamış, ancak yıl sonu Faiz tahminlerini indirerek, piyasaları rahatlatmıştı. Piyasalar ABD'den gelen ve başta tüm beklentilerin altında kalan Mart ayı istihdam verisinin olduğu zayıf verileri ve Fed'in bu hamlesini faizlerin büyük olasılıkla Eylül veya daha sonraki bir toplantıda artırılabileceği şeklinde yorumlamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)