BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in iki önemli isminden açıklamalar----

Fed'in iki önemli isminden açıklamalar

Fed'in iki önemli isminden açıklamalar
13 Temmuz 2017 - 21:44 www.finansgundem.com

Janet Yellen'ın ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nde yaptığı sunumun ardından Fed'in iki önemli isminden açıklamalar yapıldı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nde düzenlenen oturuma katılarak senatörlerin sorularını yanıtlamasının ardından Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard'dan da açıklamalar geldi.

KAPLAN: SIKILAŞTIRMA POLİTİKASI KADEMELİ OLMALI

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan yaptığı açıklamada, "Gelecekteki sıkılaştırma politikası kademeli olmalıdır" dedi. Kaplan, "Şuanki zayıf enflasyon geçici olabilir" şeklinde konuştu ve önümüzdeki ayların enflasyon verilerini yakından takip edeceğini duyurdu. 

Kaplan ayrıca, orta vadede, yüzde 2'lik enflasyon hadefimine yaklaşıldığına dair önemli kanıtlar görmek istediğini söyledi.

Yellen: Ekonomik büyüme devam edecek

"FAİZ ORANLARINDAKİ NORMALLEŞME DEVAM EDİYOR"

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, faiz oranlarının normalleşme sürecinin devam ettiğini ve Fed'in bilançosunu kademeli olarak küçültmesiyle ilgili planlarının ilerleme kaydettiğini söyledi. 

Brainard, New York'taki Ekonomik Araştırma Ulusal Bürosu'nda yaptığı konuşmada, ABD ekonomisi, faiz oranları ve Fed'in bilançosuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Bilançoyu küçültme ve Faiz oranlarını arttırmanın Fed'in para politikası hedeflerini yakalamaya katkı sağlayacağını vurgulayan Brainard, Fed'in bilançosunu küçültme kararını bugüne kadar ertelemesinin nedeninin faiz oranlarının yüksek bir seviyeye ulaşmasının beklenmesiyle ilgili olduğunu belirtti. 

Brainard, iş gücü piyasası ve ekonomik faaliyetlerle ilgili verilerin güçlü gelmesi durumunda, Fed'in 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu kademeli olarak küçültmeye yakında başlamasının uygun olacağını ifade etti. 

Enflasyonla ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğinin altını çizen Brainard, Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşması için de faiz oranlarının daha da arttırılmasına dikkatli yaklaşacağını kaydetti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)