BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in iki numaralı isminden ilginç faiz açıklaması----

Fed'in iki numaralı isminden ilginç faiz açıklaması

Fed'in iki numaralı isminden ilginç faiz açıklaması
07 Mart 2019 - 05:54 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankasının iki numaralı ismi Williams'ın, "Fed ekonomik büyümedeki yavaşlamaya ait verileri bekleyebilir" şeklindeki açıklaması, "Faiz indirimi mi geliyor" sorusunu gündeme getirdi

Fed Başkan Yardımcısı ve New York Fed Başkanı John Williams, "Fed yeni bir para politikası hareketi yapmadan önce, ABD ekonomisinde büyümedeki yavaşlamaya ait verileri bekleyebilir" dedi.

Williams, "Temel görünüm ortada, ancak çeşitli belirsizlikler giderek artmaya devam ediyor. Bu nedenle esnek olmayı göze alabilir ve verilerin bizim yaklaşımımızı yönlendirmesini bekleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Daha önceki açıklamalarında Fed'in faizi artırması için ekonomik büyüme ve enflasyon artışı beklediklerini belirten Williams'ın son sözleri, "Fed ekonomideki yavaşlamayla faizleri indirecek mi" sorusunu gündeme getirdi. 

Fed yetkilileri, Aralık ayındaki faiz artışının ardından bu yıl faiz oranlarını yükseltmeye devam edip etmeyecekleri konusunda kararsız olduklarının sinyallerini vermişlerdi.

John Williams, ABD'de ekonomik büyümenin yüzde 2 civarında yavaşlamasını beklediğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)