BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in 'gölge başkanı' Bernanke----

Fed'in 'gölge başkanı' Bernanke

Fed'in 'gölge başkanı' Bernanke
22 Mayıs 2014 - 07:12 www.finansgundem.com

Deutsche Bank’ın paylaştığı bir tablo eski Fed Başkanı Bernanke’nin yaptığı konuşmayla faiz oranlarına yön verdiğini ortaya koydu

ABD Merkez Bankası Fed’in eski Başkanı Ben Bernanke’nin görevden ayrılmış olmasına rağmen hala para politikasına yön verdiği öne sürüldü. Bernanke, resmi görevi sona erdikten sonra hedge fon yöneticilerine verdiği özel konuşmalarla ve bu konuşmalar karşılığında Fed başkanı olarak bir yılda kazandığından daha fazla para almasıyla gündeme gelmişti. Ancak Deutsche Bank’ın paylaştığı bir tablo Bernanke’nin konuşmaların ABD’de tahvil faizlerini etkilediğini ortaya koydu.

FED’İN İLETİŞİMLERİ ETKİLİYOR

Normalde Fed’in basın toplantıları aracılığıyla verdiği mesajlar tahvil faizleri üzerinde etkili oluyor. Fed faizler düşük kalacak dediği zaman inişe geçen faizler, Fed faizler yakında artabilir dediğinde ise yükseliyor.

‘BERNANKE YEMEK KONUŞMASI’

Deutsche Bank’ın ABD’deki 10 yıllık tahvil faizlerinin getirilerini gösteren tablosunda getirilerin Fed açıklamalarıyla hareket ettiği gözleniyor. Ancak tablonun son kısmında önceden düşüş trendinde olan getirilerin bir anda yükselişe geçtiği gözleniyor. Banka, trendin bir anda değiştiği noktaya ise “Bernanke’nin akşam yemeği konuşması” notunu düşmüş.

‘GÖLGE BAŞKAN’ BENZETMESİ

Konuyu gündeme taşıyan Business Insider, Bernanke’nin konuşmalarıyla hala faize yön verebiliyor olmasının onu bir “gölge başkan” konumuna taşıdığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)