BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFED’in faizi sıfırlaması beklentisi----

FED’in faizi sıfırlaması beklentisi

FED’in faizi sıfırlaması beklentisi
09 Mart 2020 - 15:47 www.finansgundem.com

Acil faiz indirimi yaparak resesyona kadrşı tedbir alan Fed'in faizi "sıfır"a düşüreceği beklentisi güçleniyor.

Bankalara önemli finansal destekler sağlayan ve ekonomik durgunluğa karşı ‘acil’ faiz indirimi yapan FED’in önümüzdeki dönemde çok daha kretik adımlar atması bekleniyor. Fed'in önümüzdeki aylarda gösterge faizi sıfır seviyesine düşüreceğine ilişkin beklentiler güç kazanıyor.

ABD'nin Hazine tahvil faiz getiri eğrisinin tamamı, Fed'in gösterge faizi önümüzdeki aylarda sıfır seviyesine indireceği beklentilerinin yatırımcıları uzun vadeli tahvillere yöneltmesi ile birlikte tarihinde ilk kez yüzde 1 seviyesinin altına indi.

Fed gecelik ve vadeli repo ihale miktarlarını artırdı

Traderlar Fed'in Mart ayında 80 baz puan ve Temmuz ayına kadar 100 baz puan Faiz indirimine gitmesini fiyatlıyor. Bu durumda Fed'in politika faizi söz konusu dönemde sıfır seviyesine inmiş olacak. Bu beklenti, ABD Hazine tahvillerinde ralliyi tetikledi ve bunun sonucu 30 yıl vadeli tahvillerin faizi 59 baz puan kadar geriledi. Gösterge İngiltere tahvillerinin faizi ilk kez eksi bölgeye inerken, Almanya'nın 2 yıl vadeli tahvilleri ve Avustralya ve yeni Zelanda tahvillerinin faizi yeni düşük seviyelere geriledi.

Fed'in parasal genişlemesinde 4. faz gelir mi?

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)