BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed’in enflasyon politikası altın rallisini nasıl etkiliyor?----

Fed’in enflasyon politikası altın rallisini nasıl etkiliyor?

Fed’in enflasyon politikası altın rallisini nasıl etkiliyor?
31 Ağustos 2020 - 09:29 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası’nın daha yüksek enflasyon seviyelerini tolere edebileceği kararından sonra altın cephesinde durumlar daha da iyiye gidiyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın daha yüksek enflasyon seviyelerini tolere edebileceğine dair yaptığı açıklamadan sonra altın cephesinde yükseliş başladı. Değerli metal cuma sabahı %2’lik bir ralli yaşadı. Altın, Fed Başkanı Jerome Powell’ın perşembe günü yaptığı tarihi açıklamada, zayıf enflasyonla mücadele için enflasyon hedefini %2’nin üzerine taşıyabileceği açıklamasının öncesinde %1’lik bir düşüş yaşamıştı.

Fed’in bir önceki hedefi ortalama %2’ydi. Bu değişim merkez bankasının faizleri daha uzun süre düşük tutabileceğinin sinyallerini verdi.

New Street Advisors’ın kurucusu Delano Saporu, Fed’den para piyasalarına gelen destek yatırımcıları altınla ilgilenmeye yönlendirmeli dedi.

Saporu Cnbc’ye yaptığı açıklamada “para arzının arttığını görüyoruz” dedi. “Güvenli liman arayışındaki yatırımcılar, yüksek getiri için başka yöntem arayışında. Faiz oranları düşük seyretmeye devam ederse, birçok yatırımcının altına döndüğünü göreceğiz.”

Düşük faiz oranları ve ABD Doları’ndaki zayıflama, dolar üzerinden fiyatlanan altın üzerinde olumlu bir etki yarattı. Altın aynı zamanda bu yıl, korona virüs pandemisiyle artan belirsizlikten ve pandeminin ABD ekonomisindeki etkisinden de fayda gördü.

Bu ayın ilk dönemlerinde altın 2,000 dolar üzerinde yeni bir rekor kırarken, GLD gold trust ETF, 2010’dan bu yana en iyi yıllık performansını sergileyerek %29 artış gösterdi.

Laffer Tengler Investments’ın Baş Yatırımcısı Nancy Tengler, bu ortamda yatırımcıların altına yöneleceği fikrini desteklediğini açıkladı.

Tengler, “Fed’in açıklamaları öncesinde altın almış olan ve altına yönelmiş olan yatırımcıların bu tutumunun sebepleri halen geçerliliğini koruyor. Negatif reel faiz oranları, hükümet borcunun balon gibi büyümesi ve piyasalarda güvenli liman olabilecek hisselerin sadece Apple, Microsoft ve Facebook olması etkili oldu. Bence bu durum değişmedi.”

Ancak Tengler altındaki kazançlara daha farklı bir yaklaşım önerdi.

“Altının çekiciliği devam ediyor. Eğer altınınız varsa satmayın. Eğer altın almak istiyorsanız, birkaç hafta önce öngördüğümüz geri çekilme gerçekleşti. Elinizdeki nakitle altın almak için güzel bir zaman olabilir” dedi.

Newmont ve Barrick Gold gibi hisselerin de dahil olduğu GDX gold miners ETF, bu yıl %43 artış gösterdi.

Altının kilogramı 462 bin liraya yükseldi

 

Fed’in yeni taktiği düşük faize devam sinyali verdi

 

Altındaki yükseliş balon mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)