BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in Bej Kitap raporunun Nisan 2021 sayısı yayımlandı----

Fed'in Bej Kitap raporunun Nisan 2021 sayısı yayımlandı

Fed'in Bej Kitap raporunun Nisan 2021 sayısı yayımlandı
14 Nisan 2021 - 22:08 www.finansgundem.com

Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunun Nisan 2021 sayısını yayımladı

ABD Merkez Bankası (Fed), Bej Kitabın Nisan 2021 sayısında ekonomik aktivitenin Şubat sonundan Nisan başına kadar ılımlı bir şekilde hızlandığını belirtirken tüketici harcamalarının güçlendiğini bildirdi.

Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, pandemiyle ilgili kısıtlamaların hafiflemesi, artan aşılar ve diğer faktörlerin yanı sıra yakın zamandaki teşvik ödemeleri sebebiyle turizmle ilgili raporların daha iyimser olduğu seyahat talebinde artış gözlendiği belirtildi.

Enerji sektöründeki görünümünçok net olmadığının vurgulandığı metinde kömür üretiminin düştüğü, petrol ve gaz sondajının yükseldiği vurgulandı. Yine de genel görünüm önceki aylara göre daha iyimser ve bu durum kısmen Kovid-19 aşılarındaki hızlanma ile desteklendi.

Bej Kitap'ta şu açıklamalara yer verildi:

Bilanço döneminde istihdam artışı hızlandı, çoğu bölge istihdam sayısında orta dereceli artışlar kaydetti. İstihdam artışının hızı endüstriye göre ddeğişiklik gösterirken genellikle imalat, inşaat, eğlence ve konaklama alanlarında en güçlü artış gözlendi. İşe alma, özellikle düşük ücretli veya saatlik çalışanlar için yaygın bir zorluk olmaya devam etti ve bazı durumlarda iş büyümesini kısıtladı. İşçi bulmanın ve elde tutmanın özellikle zor olduğu imalat ve inşaat gibi sektörlerde daha önemli ücret baskıları ile ücret artışı genel olarak biraz hızlandı.

Fiyatlar, Mart ayında yayımlanan son rapordan bu yana bir miktar hızlandı, birçok bölge ılımlı fiyat artışları bildirdi ve bazıları fiyatların daha güçlü bir şekilde yükseldiğini belirtti. Girdi maliyetleri genel olarak yükseldi, özellikle imalat, inşaat, perakende ve nakliye sektörlerinde metal, kereste, gıda ve yakıt fiyatları en çok yükselenler oldu. Kış hava şartları nedeniyle maliyet artışları meydana gelirken tedarik zinciri kesintilerine de neden oldu.

Bölgelerden raporlama yapan bankacıların çoğu, genel kredi hacimlerinde orta dereceli artışlar görüldüğünü belirtti. Yeni araç stokları mikroçip kıtlığı nedeniyle sınırlı kalsa bile otomobil satışları arttı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'fezleke' yanıtı: Hodri meydan

Avrupa borsaları günü karışık seyirle tamamladı

Lagarde: Euro bölgesi ekonomisi teşviklerle ayakta duruyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)