BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed'in Banka Denetleme Komitesi'nde Quarles dönemi bitti----

Fed'in Banka Denetleme Komitesi'nde Quarles dönemi bitti

Fed'in Banka Denetleme Komitesi'nde Quarles dönemi bitti
13 Ekim 2021 - 07:53 www.finansgundem.com

4 yıllık görev süresi sona eren Quarles'in atanmış başkanlık dönemi sona ererken Biden, Fed Banka Denetleme Komitesi başkanlığı için henüz atama yapmadı

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bankacılık düzenleme komitesi, Fed'in banka denetiminden sorumlu başkan yardımcısı Randal Quarles'ın dört yıllık görev süresinin sona ermesinden sonra atanmış bir başkana sahip olmayacak.

Biden, mali düzenlemeyi denetlemek için halefi atamadı

Randal Quarles. Fed'in bankacılık denetiminden sorumlu başkan yardımcısı, olarak bankacılık denetim komitesine başkanlık ediyordu.

Fed'den yapılan açıklamada, Fed'in yönetim kurulunda da bir sandalyesi bulunan Quarles'ın merkez bankasının denetim komitesinin başkanlığını bırakacağı belirtildi. Bu, yönetim kurulunun Fed'de daha fazla kıdeme sahip Lael Brainard ve Michelle Bowman'ın sorumlulukları Quarles ile eşit olarak paylaşacağı anlamına geliyor. Başkan Joe Biden, Senato onayına tabi olacak denetim rolü için henüz bir aday göstermedi.

Fed'den yapılan açıklamada, "Başkan yardımcısı görev süresinin sona ermesi nedeniyle artık denetleme ve düzenleme komitesine başkanlık etmeyecek" denildi. Açıklamada, komitenin “başkansız olarak” toplanacağı ve yalnızca tüm üyelerin üzerinde anlaşabileceği konuların tam yönetim kuruluna iletileceği belirtildi.

Başkan Joe Biden'ın danışmanları, başkanın Başkan Jerome Powell'ı yeniden ataması ve Brainard'ı denetimden sorumlu başkan yardımcısı olarak ataması yönünde bir tavsiyeyi değerlendiriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)