BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'e göre varlık alımları yeterli----

Fed'e göre varlık alımları yeterli

Fed'e göre varlık alımları yeterli
06 Kasım 2013 - 11:14 www.finansgundem.com

Fed araştırmacılarının yazdıkları raporda varlık alımlarının yerinde olduğu belirtti

Federal Reserve'in önemli isimlerinden ikisi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre bankanın işsizliği düşürme çalışmaları verimli bir seyir izlerken, ekonomideki yavaşlığın genişlemeci bir duruşu haklı çıkardığını belirtti.

Parasal İşler Departmanı direktörü William English yazdığı raporda işsizliğin yüzde 6.5'in üzerinde olduğu sürece faiz oranlarını artırmamanın verimli bir teşviğe olanak sağladığını ve bu sınırın düşürülmesinin bile işe yarayabileceğini dile getirdi. Araştrıma ve istatistik şefi David Wilcox da yazdığı raporda ekonomide görülen "gevşekliğin" enflasyon beklentilerinin kontrol altında olduğu bir dönemde genişlemeci politikaya işaret ettiğini dile getirdi.

Açıklanan araştırmalar merkez bankası yetkililerinin aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını azaltma kararı verirken ne tür raporlarla brifing elde ettiklerine dair ipuçları sağlıyor.

Goldman Sachs Group Inc. şef ekonomisti Jan Hatzius, "İlk başta aldığımız izlenim FOMC'nin faiz oranlarını artırmak için yüzde 6.5'lik işsizlik sınırını düşüreceği yönünde" yorumunu yaparak, böyle bir hareketin ya ilk varlık alımlarının kesildiği dönemde ya da daha önce geleceğini ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)