BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'den 'tapering' için teyit bekleniyor----

Fed'den 'tapering' için teyit bekleniyor

Fed'den 'tapering' için teyit bekleniyor
26 Ağustos 2021 - 11:57 www.finansgundem.com

Standard Chartered, Fed Başkanı Powell'ın ihtiyatlı bir varlık alımı azaltımını teyit etmesini bekliyor

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın Jackson Hole toplantılarının açılışında yapacağı konuşmaya ilişkin beklentiler ortaya konmaya devam ediyor.

Standard Chartered bugün yayınladığı yatırımcı notunda, Fed Başkanı Powell'ın yarın yapacağı konuşma ile Fed'in Kasım ayındaki FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısında varlık alımlarının azaltılması programı açıklayacağına  yönelik işaretleri doğrulamasının beklendiğini belirtti.

Standard Chartered'a göre Powell, ekonomik verilerin beklentileri karşılaması şartına bağlı olarak varlık alımlarının azaltılacağına vurgu yapacak. Powell'ın varlık alımı azaltımı ile faiz artırımı arasındaki ayrımı da net şekilde ortaya koymasını bekleyen Standard Chartered, Powell'ın beklentileri yakın bir konuşma yapmasının bile varlık fiyatlarını hareketlendireceğini öngördüklerini de vurguladı.

Banka, "Eğer Asya Kovid-19 endişeleri azalmaya devam eder ise ve Powell şahin tarafta açıklamalar ile şok yaratmaz ise risk pozitif bir  piyasa hareketi gerçeklleşebilir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)