BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'den piyasaya önemli mesaj!----

Fed'den piyasaya önemli mesaj!

Fed'den piyasaya önemli mesaj!
12 Mayıs 2015 - 12:09 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı Dudley faiz artışı için bir tahmin açıklamadı fakat 2015 sonunda olacağına dair görüş birliğini memnuniyetle karşıladı

New York Fed Başkanı William Dudley, faizlerin ne zaman yükseleceğini bilmediğini belirtmesine rağmen, ABD Merkez Bankası ve piyasalar arasında bu artışın 2015'in sonuna doğru gerçekleşeceğine dair görünürdeki fikir birliğini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Fed Başkanı Janet Yellen'e yakınlığı ile bilinen olan Dudley, genel olarak son zamanlarda olduğu gibi politikada sıkılaşmanın ABD ekonomisine bağlı olduğuna dair yorumlarını tekrarladı.

Dudley bu daralmanın muhtemelen küresel sermaye akımlarını ve döviz piyasalarını etkileyeceğini, fakat bunun yatırımcıları çok şaşırtmaması gerektiğini belirtti.

Zürih'te gerçekleştirilecek bir konferansta yapacağı konuşma için hazırlanan açıklamalarda Dudley, "Olabildiğince direkt olmak gerekirse, bunun ne zaman olacağını bilmiyorum" dedi.

ABD Merkez Bankası'nın faiz artışı konusunda piyasa ile kurduğu iletişimi de öven Dudley, piyasa oyuncularının artık politika yapıcıların, faiz artışlarının yıl sonuna doğru olacağına dair şahsi düşüncelerini paylaştığının görüldüğünü belirtti.

Dudley'in sözünü ettiği ve Mart ayında açıklanan bu beklentiler faizlerin yıl sonu gelmeden iki kez artırılacağını öngörüyor.

Ekonomistler genel olarak Fed'in biri Eylül'de ve diğeri Aralık'ta olmak üzere iki ılımlı Faiz artışına gideceğini beklerken, işlemciler faiz artışının yalnızca Aralık'ta gerçekleşmesini bekliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)