BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED'den faiz artırımı açıklaması----

FED'den faiz artırımı açıklaması

FED'den faiz artırımı açıklaması
04 Kasım 2014 - 18:57 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard: "Fed ilk faiz artırımına önümüzdeki yıl gitme konusunda aynı çizgide ilerliyor"

ABD Merkez Bankasının (Fed) St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard, ülke ekonomisinin iyi durumda olduğunu belirterek, "Fed ilk faiz artırımına önümüzdeki yıl gitme konusunda aynı çizgide ilerliyor" dedi.

Bullard, Amerikan basınına verdiği mülakatta, ABD ekonomisinin bu yılın geri kalanı ve 2015 boyunca yıllık yüzde 3 büyüyeceğini ve bunun Fed'in politika faizini gelecek yıl içerisinde artırmasına olanak sağlayacağını ifade etti. "ABD bir refah adası gibi görünüyor ve umarım bunu devam ettirebiliriz" diyen Bullard, düşen petrol fiyatlarının da ekonomiyi olumlu etkilediğini vurguladı. 

Bullard, finansal piyasalardaki küresel yavaşlama endişelerinin azaldığını da savunarak, Fed'in tahvil programını ekim ayı itibarıyla sonlandırmasını desteklediğini de söyledi. Geçen ay yaptığı açıklamalarda ise Bullard, finansal dalgalanmayı gerekçe göstererek, tahvil alımlarının aralık ayına kadar sürdürülmesi yönünde görüş bildirmişti. 

Bullard, ABD'de bugün başlayan ara seçimlere de değinerek, seçilen politikacıların Fed'i "olduğu gibi bırakmasını" umduğunu dile getirdi. St. Louis Fed Başkanı Bullard, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) enflasyonu yakından izleyeceği sinyalinin verildiğine dikkati çekerek, bunun kendisi için önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)