BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFED'den bankalara iyi haber: Kısıtlamalar kalkıyor----

FED'den bankalara iyi haber: Kısıtlamalar kalkıyor

FED'den bankalara iyi haber: Kısıtlamalar kalkıyor
26 Mart 2021 - 01:10 www.finansgundem.com

Kovid-19 kaynaklı ekonomik belirsizlik nedeniyle büyük bankaların yüksek sermaye esnekliğini koruması için temettü ve hisse geri alımı kısıtlamasına giden FED, 30 Haziran'da, stres testinden geçen bankalar için bu kısıtlamaları kaldırıyor

ABD Merkez Bankası (FED), bankaların hisse geri alımı ve temettü ödemeleri yapmalarına yönelik uygulanan kısıtlamaların, stres testinin sonuçlarına göre "çoğu firma" için 30 Haziran'da kaldırılacağını duyurdu.

Geçen yıl haziran ayında Kovid-19 salgınından kaynaklanan ekonomik belirsizliğin devam etmesi nedeniyle büyük bankaların yüksek sermaye esnekliğini korumasını sağlamak için temettü ve hisse geri alım kısıtlamasına giden FED, 30 Haziran'da, stres testinden geçen bankalar için bu kısıtlamaları  kaldıracağını duyurdu. 

FED'den yapılan açıklamada, stres testinin gerektirdiği sermaye seviyelerinin üzerinde olan bankaların söz konusu tarihten itibaren ilave kısıtlamalara tabi olmayacağı bildirildi.

Açıklamada, bankalarının hisse geri alımı ve temettü ödemeleri yapmalarına yönelik kısıtlamaların, stres testinin tamamlanmasının ardından "çoğu firma" için 30 Haziran'da sona ereceği kaydedildi.

FED'in açıklamasında, stres testinin gerektirdiği sermaye seviyesinin altında kalan bankalar için kısıtlamaların 30 Eylül'e kadar devam edeceği aktarıldı.

Bankalar için temettü yasağı kalktı

 

Fed bankaların temettü ve hisse geri alımı kısıtlamalarını uzattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)