BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'den agresif faiz artırımı bekleniyor----

Fed'den agresif faiz artırımı bekleniyor

Fed'den agresif faiz artırımı bekleniyor
24 Mart 2022 - 08:50 www.finansgundem.com

Fed'in eyalet başkanlarından faiz artırımlarına dair açıklamalar geldi. Başkanlar, Fed'den daha agresif faiz artırımları bekliyor.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in enflasyonist baskıları yeniden kontrol altına alabilmesi için "agresif şekilde" hareket etmesi gerektiğine inandığını tekrarladı.

Bullard, enflasyonun olması gereken yerden ne kadar yukarıda olduğu dikkate alındığında, politika yapıcıların faiz artırımı konusunda "daha büyük" düşünmeleri ve "daha hızlı" hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

"Enflasyonda geçtiğimiz birkaç ayda yaşanan hızlanma, hepimizin enflasyonu kontrol altına almak için faizlerin ne kadar hızlı artırılması gerektiğini düşünmemizi gerekli hale getirdi" diye konuşan Bullard, enflasyonun bahar aylarında yükselmesini beklediğini ve gelecek yıla kadar kontrol altına alınabileceğine inandığını da vurguladı.

"Mayıs ayında 50 baz puan artırıma açığım"

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise, verilerin gerekli olduğunu işaret etmeleri halinde Mayıs ayında yapılacak FOMC toplantısında faizin 50 baz puan artırılmasına ve Fed bilançosunun daraltılmasına başlanmasına açık olduğunu söyledi.

"Fiyat istikrarını sağlamak için ne gerekiyor ise yapmaya hazırız" diye konuşan Daly, reel nötr faiz oranının yüzde 0,50 olduğunu ve bunun nominal Faiz oranının yüzde 2,50'ye kadar yükseltilmesi gerektiği anlamına geldiğini de ifade etti.

"Faiz oranlarının en azında yüzde 2,5'e kadar çıkarılmasını istiyoruz ve bunun üzerine de gidebilir. Politika faizinde 2023 yılında nötr nominal oranın üzerihne çıkılması gerekli olabilir" diye konuşan Daly, "Eğer enflasyonun yukarı gider ise daha sıkılaştırıcı, sınırlayıcı olmamız gerekir. Fiyat istikrarını sağlamak için ne gerekiyor ise yapmaya hazırız" dedi.

Macaristan Merkez Bankası'ndan Avrupa'ya çağrı

 

Cleveland Fed Başkanından 50 baz puan faiz artışına destek

 

Powell: Fed gerekirse 25 baz puandan fazla faiz artışı yapacaktır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)