BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'den 75 baz puan faiz artırımı bekleniyor----

Fed'den 75 baz puan faiz artırımı bekleniyor

Fed'den 75 baz puan faiz artırımı bekleniyor
19 Temmuz 2022 - 10:35 www.finansgundem.com

Piyasalarda gözler Fed'in temmuz toplantısında. ABD'de enflasyonun rekor seviyesini yenilemesinin ardından 100 baz puan beklentileri öne çıkarken, Bloomberg Economics Fed cephesinden 75 baz puanlık faiz artışı bekliyor.

ABD'de yıllık enflasyonun yüzde 9,1'e ulaşmasının ardından, Fed'den 100 baz puan faiz artırım beklentileri artarken, Bloomberg Economics’e (BE) göre son ekonomik göstergeler, Fed’in 27 temmuzdaki toplantısında 75 baz puanlık bir artışa gitmesinin daha uygun olacağına işaret ediyor.

Hatta, haziran ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından bu yanaki bazı fiyat gelişmeleri bu seviyenin de altında bir artışı destekliyor.

Enflasyonun temmuzda daha düşük olacağı tahmin ediliyor

BE ABD Başekonomisti Anna Wong ve diğer BE ekonomistlerine göre bu gelişmelerin başında emtia geliyor. Ekonomistler petrol ve emtia fiyatlarında son dönemde yaşanan gerilemenin enflasyonun temmuzda daha düşük olacağına işaret ettiğini belirtti.

İkinci olarak Fed’i Haziran ayında alarma geçiren uzun vadeli enflasyon beklentileri Temmuzda keskin şekilde geriledi. Üçüncü olarak da ekonomi, konut sektörü öncülüğünde soğuma belirtileri gösteriyor.

"75 baz puanlık artış daha uygun"

BE analizinde, geleneksel bir modelin, tüm bu girdilerin enflasyonun düşeceği beklentisini destekleyeceği ve 50 baz puanlık bir faiz artışını tavsiye edeceği belirtildi. Ancak Kovid-19 vakalarının yeniden artışa geçtiği, Ukrayna savaşının sürdüğü bir ortamda arz sıkıntılarının muhtemelen tamamen sona ermediğine vurgu yapılan analizde, enflasyon risklerinin yukarı yönlü olduğu ve 75 baz puanlık bir artışın daha uygun olacağı öngörüldü.

Fed üyelerinden kritik Faiz açıklaması

 

AB’de faizler neden ABD’den düşük artıyor?

 

ABD enflasyon ihraç etmeye devam ediyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.24 Temmuz 2022 09:51

    FED FAİZ ARTTIRDIKÇA DOLAR DEĞERLENİYOR BİZ POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTUKÇA PARAMIZIN DEĞERİ DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR ALIM GÜCÜ DE AZALIYOR