BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed/Bullard: Sabırlı ifadesi kaldırılmalı----

Fed/Bullard: Sabırlı ifadesi kaldırılmalı

Fed/Bullard: Sabırlı ifadesi kaldırılmalı
03 Şubat 2015 - 21:03 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, faiz artışında sabırlı olunacağına ilişkin ifadenin kaldırılması gerektiğini savundu

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Merkez Bankası'nın Mart ayındaki toplantısında faiz artışı noktasında "sabırlı" olunacağı ifadesinin açıklamadan kaldırılarak, Haziran'daki faiz artışı için Fed'e daha fazla esneklik verilmesi gerektiğini savundu. 

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunmayan Bullard "Mart'tan sonraki toplantıda seçenekleri artırmak için bu ifadeyi çıkarırdım. Bu bir adım atılacağı anlamına gelmiyor. Verilere baktığımda bu söylemin biraz fazla sert olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Newark, Delaware'de yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtlayan Bullard, işsizliğin bu yılın üçüncü çeyreğindeF yüzde 5'in altına inmesini beklediğini söyledi. 

Bullard ABD ekonomisinin bu yıl petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerden ve Avrupa Merkez Bankası'nın 1.1 trilyon dolarlık varlık alımlarından yararlanacağını belirtti. Bullard "Parasal genişlemenin boyutu küresel faizlere aşağı yönlü baskı uyguluyor. Bundan biz de yarar sağlıyoruz. QE ABD tahvil faizlerini inanılmaz düşük seviyelere çekti" dedi.

FOMC 28 Ocak'ta Faiz artışı konusunda sabırlı tutumunu sürdüreceğini belirtmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)