BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFed/Bej Kitap: İş dünyasının görünümü güçlü şekilde pozitif----

Fed/Bej Kitap: İş dünyasının görünümü güçlü şekilde pozitif

Fed/Bej Kitap: İş dünyasının görünümü güçlü şekilde pozitif
06 Haziran 2019 - 01:32 www.finansgundem.com

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Mayıs 2019 sayısını yayımladı

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Mayıs 2019 sayısını yayımladı.

ABD ekonomisinin geçen haftalarda büyük ölçüde  büyüme kaydettiği ve iş dünyasının görünümünün "güçlü şekilde pozitif" olduğu belirtilen raporda, ufukta görünen bazı negatif unsurlara da değinildi.

ABD Merkez Bankası'nın Çarşamba günü yayınlanan "Bej Kitap" ekonomi anketinde, ekonomik faaliyetin Nisan'dan Mayıs ortasına kadar "genel olarak ılımlı bir hızda" büyüdüğü ifade edilerek, önceki dönemde kaydedilen "az-orta hızda" büyümeye göre ilerleme kaydedildiği belirtildi.

Rapor, Cuma günü açıklanacak kritik önemdeki Mayıs ayı istihdam verisi öncesinde genel olarak pozitif sinyal verdi. Son dönemde gelen zayıf perakende satışlar, fabrika siparişleri ve konut satışları verileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile olan ticaret savaşının işletmeler üzerinde oluşturduğu baskı nedeniyle büyümenin yavaşladığını işaret ediyordu.

12 bölgesel Fed bankasından toplanan bilgilere dayanan Bej Kitap raporunda fiyatların çoğu bölgede, son gelen cansız enflasyon rakamlarına paralel olarak ılımlı bir hızda arttığı belirtildi. Aynı zamanda işletmeler girdi fiyatlarının son ürün maliyetlerinden hızlı arttığına dikkat çekti. Bazı bölgelerde ise taşıma maliyetlerinin arttığı vurgulandı.

Philadelphia da dahil bazı bölgelerde işletme yatırımlarının ertelenmesiyle ilgili olarak ticaret gerginliği ve vergilerden kaynaklı belirsizliğe değinildi. Dallas'ta da ticaret belirsizliğinin işletme güveni üzerindeki baskısı öne çıktı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)