BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed/Bej Kitap: Ekonomi toparlanıyor----

Fed/Bej Kitap: Ekonomi toparlanıyor

Fed/Bej Kitap: Ekonomi toparlanıyor
15 Temmuz 2015 - 22:04 www.finansgundem.com

Fed’in “Bej Kitap” adlı raporu, ABD ekonomisinin tüm bölgelerde toparlanma sinyalleri verdiğini ortaya koydu

ABD Merkez Bankası Fed’in iş dünyasının nabzını tuttuğu ve temel göstergelerinden olan araştırma raporu “Bej Kitap” ekonomi hakkında iyimser bir tablo ortaya koydu. Söz konusu belge Atlanta Fed tarafından 3 Temmuz öncesindeki verilerle hazırlandı.

Çarşamba günü yayımlanan belge, Fed tarafından yılda 8 kez yayınlanan rapor 2015 bitmeden faizlerin artırılacağına ilişkin beklentiyi güçlendirdi. ABD ekonomisinin büyümesine ilişkin beklentiler “ılımlı veya sınırlı” olarak kayıtlara geçti.

Bej Kitap, “ABD Merkez Bankası’na bağlı 12 bölgede ekonomik aktivite doğrultusunda olumlu sinyaller verilirken, bunların 5’inde toparlanmanın kısmi olduğunu” ortaya koydu.

Belgede; tüketici harcamalarındaki artış, gayrimenkul sektöründeki olumlu görünüm, kredilerdeki artış vurgulanırken, “ılımlı” düzeyde bir ücret baskısından da söz edildi.

Raporda, petrol ve doğalgaz üretimindeki düşüşlerin doların güç kazanmasının önündeki engellerden biri olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu rapor, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester’in, faizlerin artmasına sıcak baktığı ancak diğer başkanların isteği üzerine beklemeyi kabul ettiğini de ortaya koydu.

Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, FED’in para politikalarını belirleyen ve bir sonraki toplantısı 28-29 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)