BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFED yöneticilerinden ekonomik desteğe devam sinyali----

FED yöneticilerinden ekonomik desteğe devam sinyali

FED yöneticilerinden ekonomik desteğe devam sinyali
12 Mayıs 2021 - 07:06 www.finansgundem.com

FED Yönetim Kurulu üyesi Brainard ve Philadelphia FED Başkanı Harker ekonomiye desteğin sürmesi gerektiği görüşünü paylaştı

FED Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, yükselen varlık, hisse senedi fiyatları nedeniyle FED'in ekonomiye desteğini sınırlamasının, çekmesinin istihdamın büyütülmesi ve pandemi döneminde milyonlarca işsizin iş bulmaları için uygun şartların oluşturulması çabalarına yardımına zarar
verebileceğini vurguladı.

Brainard katıldığı bir etkinlikte kendisine yöneltilen FED'in eylemlerinin ekonomik eşitsizlikleri artırıp artırmadığı yönündeki bir soruya, "Bizim eylemlerimiz tüm Amerikalılar için istihdamda güçlü bir toparlanma oluşturmak için dizyan edildi ve bunu yapmak için seçtiğimiz yol istihdam yaratan şirketlere kredi desteği verecek, hane halklarına çalışmak için ihtiyaç duydukları araçları almaları için kredi verecek finansal yartları sağlamak oldu" yanıtını verdi.

Aralarında hisse senetlerinin de olduğu pek çok varlığın fiyatının oldukça yükseldiğini tespitlerinin doğru olduğunu blirten Brainard, pandemi nedeniyle işsiz kalan 8-10 milyon Amerikalının istihdam piyasasın iyileşmesi için desteğe ihtaçları olduğnu, ancak bazı yatırımcıların da bundan fayda sağladıklarını vurguladı. Brainard, "Sadece hisse senetleri yükseliyor diğe ekonomiye desteği geri çekemeyiz" diye konuştu.

Brainard konuşmasında enflasyondaki yükselişin alt bileşenlerini de dikkatle takip ettiklerini ve gıda fiyatlarındaki artışı not ettiklerini de ifade etti.

Harker: Para politikası desteğini çekmek için henüz neden görmüyorum

Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker, sağlık endişeleri, çocukların bakım ihtiyacı ve sektörler arasında farklılaşan toparlanmanın ABD işgücü piyasasında toparlanmayı yavaşlatan faktörler olduğunu söyledi. Harker, FED'in ekonomiye desteğini devam ettirmesi gerektiğini vurguladı.

Bazı Amerikalıların KOVID-19 aşısı yapmaktan çekinmelerinin ve virisün yeni varyantlarının gelişebileceği olasılığının ekonomi için riskler yarattığını belirten Harker, buna rağmen ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 7 ve 2022 yılında yüzde 3 civarında büyümesini beklediğini ifade etti.

Harker, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Ekonomik durum iyileşiyor, toparlanma devam eden bir süreç ve ekonomiye verdiğimiz desteği geri çekmek için henüz neden yok" ifadelerini kullandı.

Nisan ayında sadece 266 bin istihdam artışı olmasının "olağünstü hayak kırıklığı yaratıcı" olduğunu ifade een Harker, istihdamın salgın öncesindeki trendlerine gelecek yas dönebileceğine inanmaya devam ettiğini de vurguladı.

FED üyelerinin enflasyonu yakından takip etmekte olduklarını anlatan Harker, ancak fiyatlarda artışın ılımlı olmaya devam etmesini ve bu yıl manşet enflasyonun yüzde 2,3'e, çekirdek enflasyonun yüzde 2'e yükselmesini bekeldiğin de belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)