BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisi Bowman'dan faiz açıklaması----

Fed yetkilisi Bowman'dan faiz açıklaması

Fed yetkilisi Bowman'dan faiz açıklaması
11 Ocak 2023 - 08:19 www.finansgundem.com

Fed guvernörlerinden Bowman, "Yüksek enflasyonla mücadele için daha fazla faiz artışı gerek" dedi.

Federal Reserve guvernörlerinden Michelle Bowman, ABD merkez bankasının yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını daha da yükseltmek zorunda kalacağını ve bunun muhtemelen daha gevşek iş piyasası koşullarına yol açacağını söyledi.

Bowman, "Enflasyon çok yüksek" ve gevşemeye başladığına dair bazı işaretler olsa da, fiyat baskılarını mevcut seviyelerden Fed'in %2 hedefine çekmek için "yapacak daha çok işimiz var" dedi.

Bowman, faiz oranlarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin "Aralık toplantımızdan sonra belirttiğimiz gibi, para politikasını sıkılaştırmak için Faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini" beklediğini söylerken, gelecekteki eylemlerin hızının ekonominin nasıl performans gösterdiğine göre belirleneceğini kaydetti.

Fed geçen ayki toplantısında faiz oranlarını yarım puan artırdı ve federal fon oranı hedefini %4,25-%4,50 aralığında tuttu.

Bowman, "Yeterince kısıtlayıcı bir federal fon oranına ulaştığımızda, fiyat istikrarını yeniden sağlamak için bir süre bu seviyede kalması gerekecek ve bu da sürdürülebilir şekilde güçlü bir işgücü piyasasını destekleyen koşulların yaratılmasına yardımcı olacak" dedi.

Fed yöneticisi Bowman, büyük faiz artışı olabilir

 

Fed yöneticisi Bowman'dan faiz artırımı açıklaması

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)