BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarFed Waller, dijital para konusunda kararsız----

Fed Waller, dijital para konusunda kararsız

Fed Waller, dijital para konusunda kararsız
26 Ekim 2022 - 08:10 www.finansgundem.com

Fed'in yöneticilerinden Waller, Merkez Bankasının dijital para birimlerinin hayranı olmadığını söyledi.

Fed'in yöneticilerinden Christopher Waller, ABD merkez bankasının dijital bir dolar çıkarması gerektiği yönündeki argümanları bir kez daha geri çekiyor.

Waller, Las Vegas'taki Money 20/20 konferansında yaptığı konuşmada, "Bu sadece Fed'deki bir çek hesabı. Bunun büyük bir hayranı değilim ama birinin beni bunun gerçekten değerli bir şey olduğuna ikna etmesine açığım." dedi.

Waller, milletvekilleri ve Biden yönetim yetkililerinin ilerlemeyi tartıştığı bir zamanda, bir merkez bankası dijital para biriminin veya CBDC'nin faydası hakkında şüpheci bir ses olarak ortaya çıktı. Fed, ocak ayında bir tartışma belgesi yayınladı ve bunu halka açık bir tartışmada "ilk adım" olarak nitelendirdi.

Destekleyenler, Fed destekli bir dijital para biriminin, Çin de dahil olmak üzere ülkeler kendi sürümleriyle ilerlerken doların hakimiyetini sağlamaya yardımcı olacağını belirtiyor. Ancak Wall Street bankaları, Fed tarafından desteklenen bir sanal para biriminin bankacılık sisteminden yüz milyarlarca doları çekme riski taşıdığını savunarak ABD'den beklemesini istedi.

Waller, "Çin'in vatandaşlarına neden Çin Halk Bankası'nda bir çek hesabı verdiği, bunun neden doların küresel ödemeler sistemindeki rezerv rolünü baltalayacağı açık değil" dedi.

"Dijital para birimleri pahalı bir zaman kaybı olabilir" uyarısı

 

Powell'dan dijital para açıklaması

 

ABD'den dijital para adımı: Biden imzaladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)