BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed ve BOE varlık balonu sinyali görmüyor----

Fed ve BOE varlık balonu sinyali görmüyor

Fed ve BOE varlık balonu sinyali görmüyor
14 Nisan 2013 - 12:22 www.finansgundem.com

Fed ve İngiltere Merkez Bankası yetkilileri varlık balonu sinyalleri görmüyor

ABD ve İngiltere merkez bankalarındaki politika yapıcılar, ülkelerinde varlık fiyatları balonunun oluştuğuna işaret eden sayılı sinyal gördüklerini söyleyerek, rekor düzeydeki teşviklerin aşırı risk alımını tetiklediği eleştirilerine karşı çıktı.
Boston Fed'de düzenlenen panele katılan İngiltere Merkez Bankası politika yapıcılarından David Miles, varlık fiyatlarının "sürdürülemez ve balon seviyesinde" olduğu bölgelerde olmadıklarının altını çizerken, Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota da bu gelişmeleri dikkatle izlemelerinin gerektiğini, ancak henüz bu yönde bir risk görmediklerini belirtti.
Gelişmiş ülkelerdeki merkez bankaları ekonomik büyümeyi desteklemek için alışılmadık ve çok fazla denenmemiş parasal genişleme önlemlerini devreye soktu. Fed Açık Piyasa Komitesi Mart'ta bir yandan yarar-zarar dengesini izleyeceklerini söyleseler de, istihdam piyasası görünümünde kaydadeğer bir ilerleme görülünceye kadar aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını sürdürme kararı aldı.
Büyük ölçekli varlık alımlarında çok fazla deneyimlerinin olmadığını ve bu alımların risk teşkil edebileceğini savunan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, "Birçok faktöre bakıyoruz ve henüz endişeye mahal verecek bir gelişme yok" dedi.
Politika faizini Aralık 2008'de sıfıra yakın seviyelere çekmesinin ardından ABD Merkez Bankası büyümeyi bilanço tablolarını 3.23 trilyon dolara genişleterek ve politika hedeflerinde rehberlik ederek desteklemeye çalışıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb14 Nisan 2013 19:02

    Balon uzun zamandır uyguladıkları yanlış politikalar nedeniyle oldu bile. Araştırsınlar bakalım basılan paralar nerelere, kimlere akmış...