BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed ve BoE üyelerinden enflasyon açıklaması----

Fed ve BoE üyelerinden enflasyon açıklaması

Fed ve BoE üyelerinden enflasyon açıklaması
09 Şubat 2022 - 16:20 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başekonomisti Huw Pill, enflasyon ve para politikaları hakkındaki görüşlerini paylaştılar.

Enflasyonda düşüşü görmeye başlayacakları konusunda umutlu olan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yıl sonunda PCE enflasyonunu yüzde 3 seviyesinde öngörürken, 2022 yılında dördüncü bir faiz artırımına ihtiyaç olabileceğini belirtti.

Fed'in bu yıl aldığı kararlar ve gönderdiği sinyallerin enflasyonu düzeltmek konusunda alacağı uzun bir yol olduğunu ve bu yıl için enflasyonun %3 düzeyinde olmasını beklediklerini ekledi.

Bostic sözlerine şöyle devam etti:

"2022 ve 2023 yılında ABD ekonomisinin rahat şekilde büyümesini beklemeye devam ediyorum, Fed politikasının büyümeyi sınırlandırması için çok daha fazla şey olmalı. Şu anda sadece 25 baz puanlık artırımlar düşünüyorum, ancak tüm seçenekler masada"

Mevkidaşlarımın endişelerini anlayabiliyorum

İngiltere Merkez Bankası Başekonomisti Huw Pill ise, hali hazırda karşı karşıya olunan enflasyonist baskılar dikkate alındığında bazı mevkidaşlarının geçen hafta neden 50 baz puan artırım için oy verdiklerini kesinlikle anlayabildiğini ifade etti.

Faiz artırımlarının alışıla gelen 25 baz puanın üzerinde olmasının dışlanan bir seçenek haline gelmesini kesinlikle arzu etmeyeceğini söyleyen Pill, şu anda kendilerini 25 baz puan artırım ile sınırlamalarının, piyasanın agresif aktivizm beklentilerini kontrol altına almaya yönelik bir yatırım olduğunu belirtti.

Borsalarda yükseliş 2022’de neden zor olacak?

 

Daly'den ABD için enflasyon uyarısı: Daha kötü olabilir

 

S&P: ECB faiz artışına kapı açıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)