BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed üyesinden dijital para açıklaması: İkna edici değil----

Fed üyesinden dijital para açıklaması: İkna edici değil

Fed üyesinden dijital para açıklaması: İkna edici değil
10 Kasım 2022 - 15:15 www.finansgundem.com

Fed Guvernörü Christopher Waller, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında konuştu. CBDC için kararı Kongre'nin vereceğini tekrarlayan Waller istendiği takdirde bunu yapacaklarını söyledi.

Fed Guvernörü Christopher Waller, Brisbane'deki öğrencilere verdiği bir derste merkez bankası dijital para biriminin olumlu ve olumsuz yönlerine değindi.

Waller bunun temelde ABD Kongresi’nin vereceği bir karar olduğuna işaret eden Fed Başkanı Jerome Powell’a atıfta bulunarak, “Kongre şu anda bunu tartışıyor. Eğer Kongre isterse bunu yapacağız istemezse yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

Fed Ocak ayında Merkez Bankası Dijital Parası (CBDC) için bir tartışma belgesi yayımlayarak bunun kamuya açık bir değerlendirme için ilk adım olarak nitelemişti. Merkez Bankası CBDC’nin nasıl uygulanabileceği konusunda araştırmalar yürütüyor.

Fed Başkanı Jerome Powell daha önce eylülde konuyla ilgili konuşmuş ve kripto para birimleri için daha iyi bir düzenleme yapılması çağrısında bulunmuştu.

Powell'dan dijital para açıklaması

 

ABD'den dijital para adımı: Biden imzaladı

 

IMF'den dijital paralara ilişkin yeni rapor

 

Doların patronlarından ‘dijital para’ raporu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)