BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyesinden 'agresif faiz artırımlarına devam' mesajı----

Fed üyesinden 'agresif faiz artırımlarına devam' mesajı

Fed üyesinden 'agresif faiz artırımlarına devam' mesajı
26 Eylül 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

ABD'de yüksek seyreden enflasyona dair açıklamalarda bulunan Fed üyesi Bostic, agresif faiz artırımlarına devam edileceğini vurguladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ekonomide devam eden ivme dikkate alındığında Fed'in enflasyonu önemli istihdam kayıplarına yol açmadan yatıştırabileceğine inandığını söyledi.

CBS'e konuşan Bostic, "Eğer geçmişe bakarsanız, istihdam kayıplarının önceki yavaşlamalara göre daha küçük olması yönünde gerçekten iyi bir şansımız olduğunu görebilirsiniz" dedi.

"Enflasyon yüksek, çok yüksek. Aşağı getirmek için yapabileceğimiz her şeyi yapmamız gerekli" diye konuşan Bostic, Fed'in ekonomiyi yavaşlatmak, mal ve hizmet talebsini arz ile daha paralel seviyeye getirmek ve enflasyonu 40 yılın zirvesinden aşağı getirmek için agresif faiz artırımlarına devam edeceğini vurguladı.

Bostic, "Enflasyonu aşağı getirmek için bir yavaşlamaya ihtiyacımız var. Fed olarak derin bir acıya yol açmadan ekonomiyi yavaşlatmak ve enflasyonu aşağı getirmek için yapabileceğimiz her şeyi yapacağız" dedi.

Fed faizleri yıl sonuna kadar %4.4'e yükseltecek

 

Kazaks: ECB faiz artırımlarına devam etmeli

 

Kritik uyarı: IMF borçları rekor kırdı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)