BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed üyesi 50 baz puan faiz artırımından emin----

Fed üyesi 50 baz puan faiz artırımından emin

Fed üyesi 50 baz puan faiz artırımından emin
21 Nisan 2022 - 08:30 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı, Fed'in gelecek toplantısında yarım yüzde puan artışı durumunun tamam ve sağlam olduğuna inandığını belirtti.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, bu yıl Fed'in gösterge faizleri %2,5'e çıkarması ve gelecek toplantıda bilançoyu düşürmeye başladığını açıklaması ile "model görünümüm, ABD ekonomisini trend büyüme oranının altına inmesiyle yumuşak bir iniş yapacağımız yönünde" olacağını ama resesyona girmeyeceğini belirtti. Daly, eğer bir resesyon olursa bunun kısa ve hafif olacağına işaret etti. 

"Faizleri artırmada hassas ilerlenmeli"

Chicago Fed Başkanı Charles Evans ise, Fed'in enflasyonu artıran özel faktörlerin gerilemeye başlayıp başlamadığını görmek için beklerken faizleri artırmada hassas ilerlemesi gerektiğini belirtti. 

Online bir konferansta konuşan Evans "Mevcut durumda çok yüksek enflasyon deneyimliyor olmamıza rağmen para politikasının nasıl tepki verdiğinin zamanlamasının hassas olabileceğini düşünüyorum" dedi. 

Evans, Fed'in yıl sonuna kadar politika hedefinin faizleri %2,25-2,50 aralığına yükseltmesinin muhtemel olduğunu tekrarladı. 

Fed'in Bej Kitap raporunda enflasyon ve jeopolitik gerilim vurgusu

 

Fed, önden yüklemeli faiz artışına gidebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)