BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyelerinden faiz uyarısı----

Fed üyelerinden faiz uyarısı

Fed üyelerinden faiz uyarısı
15 Nisan 2022 - 12:35 www.finansgundem.com

Philadelphia ve Cleveland Fed Başkanları, ABD'de rekor seviyelere ulaşan enflasyon ve Fed'in faiz artırımları konusunda önemli açıklamalarda bulundular.

Philadelphia Fed Başkanı Patrik Harker, Fed'in aşırı yüksek enflasyonu aşağı getirmek için faiz oranlarını artırmaya ihtiyacı olduğunu, ancak faiz artırımının çok hızlı veya agresif olmaması gerektiğini söyledi.

"Politika sıkılaştırmada aşırıya kaçılmasını istemiyoruz. Yapmak istemediğimiz şey işgücü piyasasını bastırmak" diye konuşan Harker, "Parasal desteği geri çekmemiz gerektiği açık, ancak faizler konusunda acele edilmemesi gerekiyor dedi.

Arz sıkıntılarında Fed'in eli bağlı

Fed'in enflasyonu yükselten arz sıkıntılarını ortadan kaldırmak konusunda çok fazla şey yapamayacağını belirten Harker, Fed'in talebi etkileyebileceğini belirtirken, uygulanan sıkı para politikasının bu yıl ABD ekonomisinde büyümeyi yüzde 3,5 civarına ve gelecek iki yıl yüzde 2-2,5 seviyesine indirebileceğini de vurguladı.

Enflasyonun bu yıl gerilemeye başlayacağını da öngören Harker, 2022 sonunda enflasyonun yüzde 4 civarına ve gelecek 2 yılda Fed'in yüzde 2 hedefine düşmesini beklediğini de belirtti.

Harker, Fed'in bilançosunu küçültmeye yakın zamanda başlaması ve bunu bir otomatik pilota bağlaması gerektiğini de savundu.

"Enflasyonu aşağı getirmek bir zorunluluk"

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise, Fed'in Faiz artırarak yüzde 2 enflasyon hedefini başarmayı istihdamı maksimize etme amacının önüne koyduğu yönündeki eleştirilere karşı çıktı.

Enflasyonun çok yüksek olduğunu ve aşağı getirilmesi gerektiğini belirten Mester, Fed'in de bunu yapmakta olduğunu vurguladı.

Fed'in enflasyonu aşağı çekmek için istihdamı feda etmesinin söz konusu olmadığını savunan Mester, enflasyonu aşağı getirmek için harekete geçmenin bir zorunluluk olduğunu ve Federal Açık Piyasa Komitesi'nin de enflasyonu aşağı getirmek için bunu yapmaya bağlı olduğunu ifade etti.

Akron Üniversitesi'nde düzenlenen bir panelde konuşan Mester, "Eğer sağlıklı bir ekonomiyi, sağlıklı bir iş gücü piyasasını sürdürmeyi gerçekten istiyorsanız, işgücüne, istihdama zarar veren enflasyon aşağı getirmeniz gerekli" dedi.

ECB anketinde analistlerin enflasyon tahmini iki kat arttı

 

Fed'in sıkılaştırması gelişen ülkeleri nasıl etkiler?

 

Lagarde: Enflasyon, önümüzdeki aylarda yüksek kalmaya devam edecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)