BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed üyelerinden faiz açıklaması----

Fed üyelerinden faiz açıklaması

Fed üyelerinden faiz açıklaması
31 Mart 2022 - 09:00 www.finansgundem.com

Richmond ve Kansas City Fed Başkanları, ekonominin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunurken, Fed'in faiz kararı hakkında da düşüncelerini paylaştılar.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Mayıs toplantısında 50 baz puanlık bir faiz artırımı olup olmayacağına ekonomin ne kadar güçlü ve enflasyonun ne kadar yüksek olduğunun karar vereceğini söyledi.

Ukrayna'daki savaşın ABD'de enflasyonist baskıları artırdığını ancak talebe etkisi olmadığını belirten Barkin, şirketlerin hala fiyatlama güçleri olduğuna inandıklarını da vurguladı.

Nötr faiz oranı yüzde 2,5

Kansas City Fed Başkanı Esther George, ABD ekonomisi için nötr Faiz oranını yüzde 2,5 olarak tahmin ettiğini ve Fed'in faiz bu seviyeye kadar çıkardıktan sonra atacağı adımlara karar vermesi gerektiğini söyledi.

"Ekonominin içinde bulunduğu durum, enflasyonun 40 yılın zirvesinde olması ve işsizlik oranının rekor düşük seviyelere yakın bulunması dikkate alındığında, faizin nötr seviyeye hızlı bir şekilde çıkarılması uygun olur" diye konuşan George, bu faiz seviyesine ulaşıldıktan sonra ekonomiye ve fiyat istikrarı hedefine etkilerine bakılması gerektiğini vurguladı. George, "Eğer bu noktada enflasyon yükseliş işaretleri göstermeye devam eder ise, fiyat istikarı hedefimizi yakalamak ve enflasyon bekleyişlerinin çıpalanmasını güçlendirmek için daha sınırlayıcı politika gerekli olabilir" dedi.

Kansas City Fed Başkanı bu yıl FOMC'nin oy vermi hakkı olan bir üyesi ve Mart toplantısında faizin 25 baz puan artırılması yönünde oy kullandı.

Milyarder Bill Ackman daha az konuşacak

 

FED gelişen ülke piyasalarını mı vuracak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)