BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyelerinden enflasyon mesajı----

Fed üyelerinden enflasyon mesajı

Fed üyelerinden enflasyon mesajı
28 Eylül 2022 - 12:07 www.finansgundem.com

Fed üyeleri, ABD'de yüksek enflasyonla mücadelede atılacak adımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD Merkez Bankası'nın çekirdek enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmasını ve sonra bunun yeterli olup olmadığını bekleyip görmesi gerektiğini söyledi.

Fed üyelerinin enflasyonu aşağı çekmek için ne gerekliyse onu yapmaya kararlılıkta birlik içinde olduklarını belirten Kashkari, "Önümüzde pek çok sıkılaştırma var" ifadelerini kullandı.

"Fiyat istikrarını yeniden tesis etmeye bağlıyız, ancak bunu yaparken aşırışa kaçma riski var ve bizim uygun şekilde agresif bir hızda hareket ettiğimizi düşünüyorum" diye konuşan Kashkari, "1970'lerdeki hatayı tekrarlamaktan kaçınmak istiyorum. O zaman politika yapıcılar ekonominin zayıfladığını, enflasyonun düşmeye başladığını gördüklerinde faiz indirdiler ve işlerini bitirdiklerini düşündüler. Sonrasında enflayon yeniden alevlendi" dedi.

"Ekonomiyi sıkıntıya sokmak istemiyoruz"

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in yüksek enflasyonu aşağı çekmek konusunda "kararlı" olduğunu, ancak ekonomiyi bir sıkıntıya, daralmaya sokmak istemediklerini söyledi.

Singapur Para Otoritesi tarafından düzenlenen sempozyumda konuşan Daly, "Bu yüksek enflasyon ortamında yapabildiğimiz kadar dikkatli şekilde seyretmemiz gerekli. Ancak bu şekilde iş gücü piyasamıza uzun vadeli hasar vermeyiz" dedi.

ABD'de aşırı enflasyonun yarısının aşırı talepten geldiği yönünde bir görüş birliği olduğunu ifade eden Daly, "Umudumuz talebi aşağı getirmek ve arz konularını çözmek. Arzın toparlanma için cansız olması nedeniyle talep konusunda biraçz daha fazlasını yapmamız gerekebilir" diye konuştu.

"ABD konut piyasasındaki arz yetersizliği enflasyonu yönlendiren önemli bir faktör"

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise, ABD'de konut yetersizliğinin enflasyon baskılarındaki artışta önemli bir yönlendirici olduğunu söyledi.

"Büyük Resesyon'dan bu yana ABD fiyatlarda büyümeyi göreceli olarak ılımlı tutmak için yeterli konut inşa etmedi" diye konuşan Harker, "Konut fiyatlarındaki bu yetersizlik aşırı yüksek enflasyonun büyük bir yönlendiricisi" dedi.

FOMC'nin bu yıl oy verme hakkı olan bir üyesi olmayan Harker, "Ekonomimizdeki mal ve hizmetlerin çoğunda enflasyon aşırı yüksek. Fed, enflasyonda istikrarı sağlamak ve ekonomiyi sağlam bir temele koymak için çalışıyor" dedi.

Powell: Kriptolar için uygun denetim, düzenlemeye ihtiyaç var

 

Lagarde: Hedefimiz resesyona yol açmamak

 

İngiliz bankaları konut kredilerini durdurdu

 

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)