BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyelerinden 75 baz puan faiz artırımına destek----

Fed üyelerinden 75 baz puan faiz artırımına destek

Fed üyelerinden 75 baz puan faiz artırımına destek
08 Temmuz 2022 - 10:50 www.finansgundem.com

Fed üyeleri Christopher Waller ve James Bullard, temmuz ayındaki 75 baz puanlık faiz artımını destekleyeceklerini açıkladılar.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, FOMC'nin bu ay yapacağı toplantıda faizi 75 baz puan artırması yönünde oy vereceğini söyledi. Waller, Temmuz'dan sonrası toplantıda Fed'in faiz artırımına 50 baz puan ile devam etmesinin büyük olasılık olduğunu da vurguladı.

"Temmuz ayında 75 baz puan daha faiz artırılmasını kesinlikle destekliyorum" diye konuşan Waller, "Eylül'de muhtemelen 50 baz puanlık artırım olur ve sonrasında biz Faiz artırımında 25 baz puana dönüp dönmemeyi tartışabiliriz. Eğer enflasyon aşağı gitmez ise daha fazlasını yapmamız da gerekir" diye konuştu.

Fed'in ekonomiye zarar vermesi riski olsa bile yüksek enflasyonu aşağı getirmeye odaklanması gerektiğini belirten Waller, "Enflasyonu aşağı getirmeliyiz. Bu, faiz artırımları konusunda agresif olmamız gerektiği anlamına geliyor ve bizim bir miktar ekonomik hasara neden olma riskini almamız gerekebilir" dedi.

Waller, faiz artırımlarını azaltmayı düşünmek için ise çekirdek PCE enflasyonunun yüzde 2,5-3 seviyesine gerilediğini görmesi gerektiğini vurguladı.

"Piyasaların hali hazırda Fed'den beklediği de bu"

St Louis Fed Başkanı James Bullard da, Fed'in Temmuz ayı toplantısında faizi 75 baz puan daha artırmasına destek verdi. Bullard, "Piyasaların hali hazırda Fed'den beklediği de bu" diye konuştu.

"İçinde bulunulan ortamda 75 baz puan ile devam etmenin akıllıca olacağını düşünüyorum" diye konuşan Bullard, faizin yıl sonuna kadar yüzde 3,5'e çıkarılmasını savunmaya devam ettiğini de vurguladı.

Konuşmasında ABD ekonomisinin Fed faizleri keskin şekilde artırmaya devam etse de bu yıl büyümeyi sürdüreceğini öngören Bullard, ABD iş gücü piyasasının "güçlü" olmaya devam ettiğini de vurguladı.

ABD ekonomisinde bu yıl stagflasyondan çok büyümede bir yavaşlama trendi ve enflasyonun hızlı şekilde kontrol altına alındığını görmeyi beklediğini ifade eden Bullard, "Yumuşak bir iniş için iyi bir şansımız var"dedi.

BofA: Yatırımcılar tahvil ve nakde yöneldi

 

Fed: Enflasyon baskısı devam ederse daha kısıtlayıcı bir duruş mümkün

 

Knot: Görevimiz enflasyonu aşağı getirmek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb08 Temmuz 2022 21:37

    Sürekli öngürülebilen adımlar atmak piyasaları bitirdi maalesef. Yanlış hesapladıkları enflasyonu fakirlere mal eden batılı ekonomileri hızla çökecek! Ya da 5,00-10,00 baz puan ciddi artışlarla coin gibi aptal enstrümanları bitirecekler. Altın da değerli kalacak.