BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed üyeleri faiz artışı için ne düşünüyor----

Fed üyeleri faiz artışı için ne düşünüyor

Fed üyeleri faiz artışı için ne düşünüyor
09 Kasım 2015 - 19:59 www.finansgundem.com

Başta Başkan Janet Yellen olmak üzere birçok Fed üyesi faiz artışı için Aralık'ı işaret ediyor

ABD Merkez Bankası yetkililerinin Aralık ayında bir faiz artışına olumlu baktığı görülüyor. 

MarketWatch'in derlediği habere göre Fed yetkilileri ilk olarak Ekim ayı bildirisinde küresel risklere işaret eden cümleyi kaldırarak Aralık'ta sıfır faiz politikasını sonlandırabileceğine işaret etti. 

Ardından Fed Başkanı Janet Yellen verilerin iyi gelmesi durumunda Aralık'ta Faiz artışının 'canlı bir politika seçeneği' olacağını söyledi. Açıklamanın hemen sonrasında tarım dışı istihdam verisi de 271 binle Wall Street beklentilerinin oldukça üzerinde artış kaydetti. 

İstihdam piyasası güçleniyor olsa da Fed %2'lik enflasyon hedefinden uzak görünüyor. Fed'in 'güvercin' üyeleri faiz artışını haklı çıkarmak için enflasyon veya ücretlerde artış görmek istediklerini belirtiyor. 

Fed'in 15-16 Aralık'taki faiz toplantısı öncesinde Fed yetkililerinin son yorumları şu şekilde; 

FOMC'de oy hakkı bulunanlar: 

Başkan Janet Yellen: ABD Kongresi'nde ekonominin iyi bir performans gösterdiğini ve Aralık'ta artışın 'canlı ihtimal' olduğunu belirtti.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer: Enflasyonun %2 hedefinden çok uzak olmadığını ve enflasyonu düşüren faktörlerin sonsuza kadar sürmeyeceğini kaydetti.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard: 6 Kasım'daki açıklamasında faiz politikasında 'normalden daha fazla temkinli olunması' gerektiğini önerdi.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Jerome Powell: Faiz konusunda hiçbir karar olmadığını belirttiği Ağustos'tan beri politikaya dair konuşmadı. 

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Daniel Tarullo: Geçen ay 'bu yıl faiz artışı için şartların uygun olmasını beklemediğini' belirtti.

New York Fed Başkanı William Dudley: Yellen'in 'Aralık canlı bir ihtimal' açıklamasıyla hemfikir olduğunu ancak verileri görmek istediğini kaydetti. 

Chicago Fed Başkanı Charles Evans: Bir röportajında faiz artışının gelecek yılın ortasına kadar ertelenmesini tercih ettiğini ancak Aralık toplantısına 'açık görüşlü olarak' gireceğini belirtti.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker: Ekim ayı toplantısında faiz artırmama kararına 'istikrarlı büyüme' gerekçesiyle muhalefet etti.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart: Geçen hafta 'kısa zamanda bir artışının uygun' olacağını kaydetti. 

San Francisco Fed Başkanı John Williams: Geçen ay yakın dönemde bir faiz artışını desteklediğini açıkladı.

FOMC'de oy hakkı bulunmayanlar: 

St. Louis Fed Başkanı James Bullard: Ekim ayı istihdam verisi sonrasında faiz artışının güçlü savunucusu olduğunu açıkladı, Eylül'de faiz artışının ertelenmesine neden olan etkilerin yok olmaya başladığını bildirdi. Bullard 2016 yılında politika kararlarında oy hakkına sahip olacak.

Kansas City Fed Başkanı Esther George: Faiz artışını savunuyor. Ekim toplantısı sonrasında bir gazeteye değerlendirmesinde ekonominin büyümeye devam edeceğini ve istihdam piyasasının iyileştiğini belirtti. 2016'da politika kararlarında oy hakkına sahip olacak.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester: Ekim toplantısı öncesinde faiz artışı için baskı yaptı. 2016'da oy hakkına sahip olacak.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren: Ekim toplantısından önce MarketWatch'a verdiği röportajda bu yıl artışı desteklediğini açıkladı. 2016'da oy hakkı bulunacak. 

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota: Bu yıl bir faiz artışı yapılması konusunda belki de en büyük muhalif. Öyle ki, Ekim ayı başlarında istihdamı desteklemek için faizleri daha da indirme konusunda 'açık' olduğunu belirtti. 

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker: Yeni bir başkan, henüz para politikasına dair değerlendirmede bulunmadı. 

Dallas Fed President Robert Steven Kaplan: Yeni bir başkan, para politikasına dair değerlendirmede bulunmadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)