BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed tutanakları: Hızlandırılmış faiz artırım takvimi tartışıldı----

Fed tutanakları: Hızlandırılmış faiz artırım takvimi tartışıldı

Fed tutanakları: Hızlandırılmış faiz artırım takvimi tartışıldı
16 Şubat 2022 - 21:57 www.finansgundem.com

Ocak ayı toplantı tutanaklarına göre Fed üyeleri enflasyonu geriletmek için daha hızlı faiz artırımı için potansiyeli tartıştı

ABD Merkez Bankası (Fed) 25-26 Ocak tarihlerinde yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının tutanaklarını yayınladı.

Tutanaklar, Mart ayında başlanacağı öngörüsü ile hızlandırılmış bir faiz artırım takviminin tartışıldığını ortaya koydu.

Tutanaklarda, "Katılımcıların çoğu, federal fon faizi için hedef aralığın 2015 dönemi sonrasında yapılandan daha hızlı bir hızla artırılmasının gerekli olmasının muhtemel olduğuna işaret ettiler" ifadeleri yer aldı.

Fed'in faiz artırımı konusunda kararını toplantıdan toplantıya ve veriler analiz edilerek vermesinin kararlaştırıldığı anlaşılan toplantı sonrasında, vadelilerde mart ayında 50 baz puanlık bir Faiz artırımı olasılığını yüzde 50'nin altı olarak fiyatlandı.

25-26 Ocak tutanakları ayrıca, Fed üyelerinin 9 trilyon dolar büyüklüğündeki varlık portföyünün ne kadar agresif şekilde azaltılabileceğini daha derinlemesine tartıştıklarını da gösterdi. Ancak FOMC üyeleri bilançonun daraltılması konusunda spesifik bir karar almadılar.

Katılımcıların çoğu varlık alımlarının önceden takvimlendirildiği gibi mart ayının ilk yarısında bitirilecek şekilde azaltılarak devam ettirilmesi kararına vardılar. 2 üye ise varlık alımlarının Mart'tan önce sona erdirilmesini istediler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)