BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed traderlerı beklemede bıraktı----

Fed traderlerı beklemede bıraktı

Fed traderlerı beklemede bıraktı
22 Eylül 2015 - 11:46 www.finansgundem.com

Fed'in Eylül ayında da faiz artırım kararı almaması ile birlikte para birimleri yine volatiliteye maruz kalıyor

Piyasalar Amerikan merkez Bankası Fed'in faizleri artırmamasının şaşkınlığını yaşarken döviz piyasasındaki volatilite ise genişlemeye hazırlanıyor. Söz konusu volatilite hali hazırda 4 yılın yükseğinde seyrediyor.

Merkez Bankası akılları soru işaretleri ile başbaşa bırakırken Morgan Stanley'e göreyse ekonomik verilere ve uluslararası gelişmelere odaklanılmış olması herbir verini daha fazla volatiliteye işaret edeceği anlamına geliyor.

Fed Başkanı Janet Yellen, Eylül ayı toplantısının ardından yaptığı açıklamada Çin'in büyümesindeki soğumaya işaret etmişti. Fed, 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına hazırlanırken Avrupa ve Japonya Merkez Bankalarının politika yapıcıları ise parasal genişlemeyi artırmayı planlıyor.

Prudential Financial Inc'in sabit varlık birimi olan Newark'ın kıdemli yatırım yetkilisi Greg Peters konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Onlar (Fed'in politika yapıcıları) piyasalara belirsizlik enjekte ettikçe volatilite de devam ediyor. Artırım üzerinden durağan tehdit şöyle - böyle dataya göre artırımdan çok daha kötü. Lütfen dürüst olalım. Uluslararası olaylar ve piyasalardaki aksamalar zaten dışarıda bir yerde hep duruyor olacak." yorumunda bulundu.

Fed'in faiz artırım kriterleri ile ilgili daha fazla şeffaflık için çaba harcaması piyasaları her bir ekonomik veri ile ilgili daha fazla atakta olmaya zorluyor. Üstelik Fed'in dikkate aldığı parametreler artarken ABD'den gelen verilerin ise biribiri ile çeliştiği bir ortamda...

Fed'in politika yapıcıları geçtiğimiz Eylül toplantısında Faiz oranlarını değiştirmeyerek sabit bıraktı. Karar, Richmond Fed Başkanı Lacker'ın oyu hariç nerdeyse oybirliği ile alındı. Bununla birlikte 4 Fed Başkanı Lacker, Bullard, Williams ve Lockhart toplantının ardından gelen süreçte yaptıkları açıklamalarda faiz artırımının 2015 yılı içinde gelmesini beklediklerini kaydettiler.

Karara gerekçe olarak işaret edilen noktalardan biri de enflasyon görünümüydi. Enflasyon Ağustos ayında beklentiler doğrultsunda yüzde 0,1 geriledi. Politika yapıcılar tarafından yüzde 2'lik çekirdek enflasyon hedefinin ise ancak 2018 yılında yakalanabilineceği vurgulandı. Bununla birlikte işsizlik oranı ise Ağustos ayında yüzde 5.1'e geriledi ki söz konusu oran Fed'in tam istihdam diye işaret ettiği bölgeyi tanımlıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)