BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed, toplantı tutanaklarını yayımladı----

Fed, toplantı tutanaklarını yayımladı

Fed, toplantı tutanaklarını yayımladı
03 Ocak 2020 - 23:06 www.finansgundem.com

Fed'in Aralık ayına ilişkin toplantı tutanaklarında görünümde önemli bir değişiklik olmadıkça şu anki faiz oranlarının uygun kalmaya devam edeceği belirtildi

Fed'in 10 - 11 Aralık'taki toplantısına dair tutanaklar yayımlandı. Tutanaklarda görünümde önemli bir değişiklik olmadıkça faiz oranlarının uygun kalmaya devam edeceği belirtildi.

Çoğu üye aşağı yönlü risklerin arttığını ancak son aylarda bazı risklerin ise yumuşadığını bildirdi. Ticaret geriliminin ve sert Brexit riskinin azaldığına dikkat çekildi. Repo ihalelerinin en azından Nisan'daki vergi dönemi boyunca gerekebileceği vurgulandı. 

Bazı Fed yetkilileri faizleri düşük seviyelerde tutmanın risk oluşturduğuna dair endişelerini dile getirdi, finans sektöründe dengesizliklere yol açabileceği ifade edildi. 

Tutanaklarda ayrıca dünya ekonomisindeki ve küresel enflasyondaki zayıflığın Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşması için zorluk oluşturduğu belirtildi. 

Fed Aralık ayı toplantısında seri faiz indirimlerine ara vermiş ve faizleri değiştirmeyerek % 1.50 - % 1.75 aralığında bırakmıştı. Açıklamada "Komite şu anki para politika duruşunun ekonomik aktiviteyi, güçlü istihdam piyasasını desteklemek için uygun olduğu görüşünde" ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)