BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFED tahvil alımlarını yavaşlatacak mı?----

FED tahvil alımlarını yavaşlatacak mı?

FED tahvil alımlarını yavaşlatacak mı?
26 Temmuz 2021 - 18:09 www.finansgundem.com

Küresel piyasalar bir kez daha FED’in para politikası toplantısına kilitlenirken yatırımcılar tahvil alımları konusunda bir zaman çizelgesi paylaşılıp paylaşılmayacağını merak ediyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (FED) Salı ve Çarşamba dünyanın en büyük ekonomisinin para politikasına ilişkin kararlarını tartışacak. Federal Açık Piyasa Komitesi’nden (FOMC) keskin bir karar çıkması beklenmese de toplantı sonrasında paylaşılacak mesajlar küresel çapta merakla takip ediyor. Zira FED Haziran ayındaki toplantıda pandeminin başından bu yana ilk kez sıkılaştırma ve faiz artırımı söylemlerine yer vermiş ve borsa yatırımcılarının endişelenmesine yol açmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre FED geçtiğimiz ay gerçekleşen toplantıda 2023’ün son üç ayına kadar iki kez faiz artırımı yapabileceğini gösteren noktasal grafiklere yer vermişti. Her ne kadar FED Başkanı Jay Powellv bunun resmi bir FED politikası olmadığını açıklasa da söz konusu öngörüler yatırımcıların FED’e olan bakış açısını değiştirmesine yol açmıştı. FED’in piyasalarla aşırı uyumlu politikalardan daha az uyumlu politikalara geçeceği sinyali yatırımcılar tarafında ‘enflasyonun beklenenden daha hızlı yükselmesine karşı tepki’ olarak değerlendirilmişti.

Financial Times yazarı Colby Smith’e göre Çarşamba günü Powell’ın toplantı sonrası yapacağı basın toplantısında 120 milyar dolarlık varlık alımlarının sınırlandırılması da önemli gündem maddelerinden bir tanesi olacak. Smith varlık alımlarının sınırlandırılması konusunun geçtiğimiz ay başladığını ve enflasyonla istihdam verilerinin ekonomistlerin beklentilerinin çok üstüne çıkmasıyla birlikte tartışmaların hızlandığını belirtiyor.

FED geçtiğimiz dönemdeki açıklamalarında enflasyon ve istihdam hedeflerine yönelik önemli ilerlemeler görene kadar varlık alım programını sürdüreceğini açıklamıştı. Bu ayın başlarında yapılan bir Kongre toplantısında Powell, ABD'de ve küresel çapta büyümeyi tehdit eden korona virüsün delta varyantına işaret etmiş ve hedefe halen ulaşılamadığını söylemişti.

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius konuyla ilgili açıklamasında, “Delta varyantının yayılması ve piyasaların geleceğe yönelik endişeleri erken geri çekilme görüşüne karşı olanların elini güçlendirdi” ifadelerine yer veriyor.

Hatzius, önümüzdeki aylarda işsizlik oranının daha da düşmesiyle, FED'in zaman çizelgesini Ağustos veya Eylül ayında açıklayabileceğini öngörüyor.

ABD’de yeni konut satışları beklenti altında kaldı

 

FED teşvikleri orta sınıfı bitiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)