BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed tahvil alımı azaltımını durduracak mı?----

Fed tahvil alımı azaltımını durduracak mı?

Fed tahvil alımı azaltımını durduracak mı?
03 Nisan 2014 - 07:11 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, enflasyondaki yavaşlamanın, tahvil alımlarının azaltımının ertelenmesine neden olabileceğini söyledi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyondaki yavaşlamanın artmasının, politika yapıcıların tahvil alımları azaltımını durdurmasına neden olabileceğini söyledi, ancak sözlerine böyle bir şeyin olmasını beklemediğini ekledi.

Bloomberg'e konuşan Bullard, "Hâlen enflayson hedefinin düşük taraftan korunması gerektiğine inanıyorum" diyerek eğer enflasyon bir basamak daha inerse, bunun politika yapıcılara daha fazla tedbir almaları yönünde çok büyük bir baskı yapacağını söyledi. 

Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi Ocak'taki yüzde 1.2'den Şubat'ta yüzde 0.9'a yavaşladı. ABD'de enflasyon neredeyse 2 yıldır Fed'in hedefi olan yüzde 2 seviyesinin altında seyrediyor. 

Enflasyonun düşük seviyede istikrar sağladığını ancak hızlanmaya hazırlandığını belirten Bullard, "ABD ekonomisindeki hızlanma ve Avrupa'daki toparlanma küresel büyümeyi desteklemeli ve ABD'de istikrarlı enflasyon beklentileri, enflasyonun Fed'in hedeflerine geri geleceğine işaret ediyor" dedi.

"Eğer enflasyon yüzde 1'in altına geriler ve o seviyede kalacak gibi görünürse, FOMC'nin harekete geçeceğini düşünüyorum" diyen Bullard, Avrupa Merkez Bankası ile paralelliğe dikkat çekerek, "Bu AMB'de olanlar ile aynı durum ve Avrupa'da gördüğümüz, bunun komite üzerinde çok fazla baskı oluşturduğu" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)