BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed stratejisini değiştirebilir----

Fed stratejisini değiştirebilir

Fed stratejisini değiştirebilir
18 Mart 2014 - 11:22 www.finansgundem.com

İstihdam piyasasındaki toparlanmayla birlikte Fed'in faiz için "eşikten" vazgeçerek kalitatif yönlerdirmeye geçmesi bekleniyor

Ekonomistlerin anket tahminlerine göre, Fed faiz oranını arttırmayı ne zaman yapacağını belirlemek için muhtemelen yüzde 6.5'luk işsizlik oranı eşiğinden vazgeçerek kalitatif yönlendirmeyi benimseyecek.

Bloomberg'in 14-17 Mart tarihli anketine katılan 54 ekonomistin yüzde 76'sı, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yarın politikayı ekonomik göstergelere bağlayacaklarını açıklamasını bekliyor. Yüzde 20'si Fed'in Aralık 2012'de benimsediği eşiğe devam etmesini, yüzde 6'sı ise yönlendirmeyi tamamen kaldırmalarını bekliyor.

New York merkezli JP Morgan Chase & Co.'nun şef ABD ekonomisti Michael Feroli, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin yönlerdirmeyi yatırımcılarda faizde daha erken bir artış beklentisi yaratmadan değiştirmede başarılı olacaklarını belirtti. Aralık ayında 17 FOMC yetkilisinin 12'si ilk faiz arttırımı için 2015 yılı tahmininde bulunmuşlardı.

"Bu mesajdaki bir değişiklikten çok mesajı nasıl aktardıklarıyla ilgili bir değişiklik," diyen Feroli, "Piyasa bunu bekliyor ve eğer insanların beklentileri doğrultusunda bir hareket gelirse tahvil faizlerinin oldukları noktada kalmalarını bekleyebiliriz," şeklinde görüş bildirdi.

Faiz oranını Aralık 2008'den beri sıfıra yakın tutan Fed Başkanı Janet Yellen ve iş arkadaşları, istihdamın geçen ay beklentilerin üstünde artması ve işsizliğin Kasım'daki yüzde 7'den yüzde 6.7'ye gerilemesiyle borçlanma maliyetlerini ne zaman arttıracaklarını düşünüyorlar. 2 günlük Fed toplantısının bugün başlaması bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)